Opinió

Ara torno

#CatalansWantToVote

Sort que hi ha qui està pendent del que toca. L'altre dilluns criticava els partits que estan d'acord a impulsar el referèndum sobre la independència però que no han volgut evitar caure en el tacticisme amb vista a les eleccions al Parlament Europeu, fent més cas de les tendències electorals que assenyalen les enquestes que de fer l'esforç d'anar units cap al referèndum. No han volgut entendre que calia un altre cop d'efecte de cara al món com el que va tenir l'anunci de l'acord per posar data i pregunta al referèndum. I que això passava per l'interès col·lectiu abans que pel partidista. Els partits han perdut l'oportunitat de tornar a mostrar al món la força del procés català i, sobretot, de tornar la pilota i posar en una situació incòmoda el govern de Rajoy. Era el moment de revitalitzar l'efecte de desconcert que els va causar la fixació de la data i la pregunta. No és que no ho hagin volgut veure, és que no han volgut fer-ho. Ja s'ho faran. Però no crec que el que estan fent sigui el que més agradi a la majoria de catalans que el dia que siguin convocats a unes eleccions els haurien de votar. Ja veurem com “el dia de la veritable enquesta”, com els agrada dir a ells, la gent valora els càlculs que han fet. No seria la primera vegada que les enquestes queden en paper mullat. CiU mateix ho sap prou bé de l'última convocatòria electoral.

En fi, volia dedicar aquest article als que estan treballant inequívocament en positiu i quasi l'he gastat amb retrets als de sempre. Deia al principi que sort que hi ha qui està de guàrdia permanent i que sí que va fent procés. La campanya d'internacionalització que ha engegat l'Assemblea Nacional Catalana és magnífica. Un cop més. El vídeo amb Sílvia Bel, Lluís Llach, Albert Sánchez Piñol, Dyango, Pep Guardiola, Montserrat Tura, Dídac Lee i Yacine Belahcene és molt potent. És gent important compromesa. Segurament amb la projecció que dóna en Pep Guardiola al capdavant, però també és molt remarcable el compromís de Dídac Lee com a directiu d'una institució com el Barça. També els altres en el seu camp, és clar. Els catalans volem votar, volem que el món ho sàpiga i us ho diem en el vostre idioma. Així de senzill. En aquest punt també seria necessari parlar de la bona feina que està fent el responsable de relacions exteriors del govern, Roger Albinyana. Però també mereix més espai i ho haurem de fer un altre dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia