Opinió

Ca montes

Segells

És el món on convivim, un món d'extrems, que la globalització connecta però que no uneix, malgrat allò que diuen les aparences

Finlàndia ha anunciat que posa a la venda una col·lecció de segells amb contingut eròtic homosexual. Es tracta d'un homenatge al conegut dissenyador Tom of Finland, mort el 1991. El servei postal finlandès ha anunciat que els segells es podran comprar a partir del setembre i que el llançament de la sèrie anirà acompanyat d'una gran exposició sobre l'obra de Tom of Finland, Touko Laaksonen.

L'anunci no ha causat cap polèmica a Finlàndia, un país molt liberal en temes de relacions personals, però sí que ha desencadenat crítiques i avisos en alguns altres llocs del món, particularment poc donats a acceptar l'existència de l'homosexualitat. És ben conegut que hi ha una onada repressiva de l'homosexualitat en alguns països africans on resultaria francament xocant i potser perillós i tot rebre una carta o una postal decorada amb els dibuixos de Tom of Finland. De fet hi ha associacions de cooperació internacional que ja han advertit que no se'n faça ús, d'aquests segells, per a enviar correspondència a països que persegueixen l'homosexualitat, no fos cas que posés en perill ningú.

Però passa que aquesta és una regla que per a complir-la cal pensar-la. I és que l'afer demostra de nou la complexitat de la globalització. Podria passar per exemple que un sacerdot finlandès envie una postal o una carta a un missioner resident a Nigèria i que tots dos siguen cèlibes en el sentit més complet de la paraula. I tanmateix el missioner podria tenir problemes per un segell que el seu compatriota ha usat sense ni parar-se a pensar què significa, absort en la normalitat local. Aquest és el món on convivim, un món d'extrems, que la globalització connecta però que no uneix, malgrat allò que diuen les aparences.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia