Nurse Jackie
El 8 de juny de 2009 Showtime (EUA) estrenava el primer
capítol d'aquesta sèrie que ha obtingut el share més importat de la cadena; actualment s'està emetent la sisena temporada i ja hi ha compromesa la setena. Un dels grans èxits d'aquesta comèdia dramàtica amb aires d'humor negre és la seva protagonista, Edie Falco, que dóna
vida a la infermera Jackie Peyton. És un personatge controvertit, una professional excel·lent que es desviurà pels seus pacients, tot i que sovint es passa el codi deontològic per l'Arc de Berà; tant és així que el col·lectiu d'infermeres de Nova York va formular una queixa pel comportament poc ètic de la Jackie Peyton en el primer capítol de la sèrie.
Els creadors són Liz Brixius, Linda Wallen i Evan Dunsky; després de la quarta temporada (la més fluixa) van incorporar com a guionista Clyde Phillips (Dexter), que va imprimir un nou ritme i uns continguts molt més sorprenents donant profunditat a molts personatges secundaris sempre respectant, però, que el punt de vista i les veritables protagonistes de la saga són les infermeres.
La infermera Peyton té molts fronts oberts en la seva vida, el més greu dels quals és la seva addicció a la videcoina (res a veure amb el doctor House), es procura unes radiografies de l'esquena falses per obtenir calmants del farmacèutic de l'hospital, que cau en l'engany i amb qui Jackie manté una relació sexual a canvi de les seves drogues.
En les primeres temporades, Jackie té la seva existència completament dissociada, només l'espectador contempla astorat com aquesta dona forta, una infermera exemplar i una mare que es desviu per la seva família, viu la seva doble personalitat d'una forma de vegades incomprensible.
El que ningú de la seva feina sap (ella se'n guarda bé prou d'amagar tots els detalls) és que Jackie Peyton és una mare de dues filles a Queens, que el seu marit regenta un bar i és un pare i espòs feliç sense sospitar l'altra vida de la seva dona. L' únic detall que comparteix en les seves dues vides paral·leles és el Nen Jesús de Praga que porta penjat al coll.
L'Hospital i la llar seran, doncs, els dos nuclis antagònics de la infermera Jackie. La clínica és urbana, situada a Manhattan, i se les veu amb tota mena de pacients, des d'indigents fins a afortunats amb assegurances mèdiques, sempre amb escassedat de recursos; és un hospital catòlic, All the Saints, la capella del qual funciona com el veritable cor de la institució, metges i la resta de personal van a
trobar-hi un moment de calma, a plorar els seus mals, a trobar confort a les seves ànimes turmentades, resar i fins i tot a col·locar-se com la Jackie.
Naturalment la tensió narrativa vindrà de l'esfondrament d'aquest món dual de precari equilibri de la Jackie; arribat un punt, tota la xarxa de mentides que ha anat teixint al seu voltant es fondrà com la sal a l'olla, deixant al descobert la seva addicció, les seves pors i la incapacitat de mirar-se al mirall tal com és. De tota manera la nurse Jackie no ens decebrà, la seva particular visió de l'ètica i la seva vocació ens portaran a situacions imprevisibles.
La sèrie té altres personatges molt interessants i que li atorguen un caràcter molt singular com és el cas de la millor amiga de la Jackie, la sofisticada i snob doctora Eleonor O'Hara (Eve Best), la Zoey (Merrit Wever), la càndida infermera en pràctiques que de vegades il·lumina amb una cruesa poc habitual les certeses més recòndites, o en Momo (Haaz Steinman), l'infermer gai que compartirà tantes hores de feina a l'All the Saints. Aquí es pot veure a Calle 13 i a moltes plataformes de televisió per internet, com ara Waki TV, Series.Ly i altres.