opinió

Volem? Podem!

Girona demana a crits un canvi de rumb

Ara fa justos dos anys que es va iniciar la vuitena legislatura a Girona, en què es va reeditar la fórmula del tripartit. Així, els grups municipals d'ERC i ICV-EUiA segellaven un nou pacte que permetria la continuïtat al govern municipal del PSC-PSOE. De la mà de l'omnipresent Joaquim Nadal, aquest partit ha forjat un nucli de poder que li ha permès governar a Girona durant més de tres dècades consecutives. Però el pòsit de tants anys de govern conservador es fa notar, i avui la ciutat demana a crits un canvi de rumb.

Coneixedors d'aquesta realitat, tot just un dia després de les eleccions i havent donat les gràcies a les prop de mil persones que van abonar-nos amb el seu vot, el 28 de maig del 2007 des de la CUP de Girona vam comprometre'ns a seguir de la vora l'acció política de l'equip de govern municipal. Enteníem que els vots de tantes gironines i gironins ens encomanaven el repte de fer una oposició valenta i seriosa, que digués les coses pel seu nom. I així ho hem fet. Hem estat al peu del canó. Hem fet la feina institucional de presentar mocions i al·legacions, de fer propostes i crítiques davant les iniciatives de l'equip de govern, sempre escoltant i treballant de costat amb les entitats, els col·lectius organitzats i la gent compromesa de Girona.

Tot plegat per dir ben alt que a Girona cal aire fresc, bastir una nova manera d'entendre la ciutat des de baix. Necessitem donar més veu als joves, als artistes, a les entitats. Cal promoure noves relacions econòmiques i productives que aportin justícia i trenquin amb la lògica de l'atur i l'exclusió. Necessitem encetar un nou model de ciutat basat en la descentralització, creant noves figures de participació col·lectiva, potenciant la vida associativa dels barris. L'art, la cultura, la música o la comunicació de caire popular han de ser la columna vertebral d'un nou model d'oci, que ens ha de servir per cohesionar les diferents àrees i sectors de la ciutat.

Som una ciutat europea i la nostra posició geogràfica i territorial, així com la nostra història i l'empenta de la nostra gent, esdevenen una oportunitat per a la nostra projecció com a ciutat que explora nous horitzons de futur. Aprofitem-ho, doncs, i treballem tots plegats per aquesta nova Girona que ben segur emergirà en un futur no gaire llunyà. Des de l'esquerra independentista que representa la CUP creiem en aquest nou escenari i estem disposats a jugar un paper destacat en la seva consecució. Entre tots i totes podem aconseguir que el missatge transgressor i fresc de la CUP aporti l'espurna que Girona necessita per encendre la flama del futur.

(*) Portaveu de la CUP de Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.