Opinió

La columna

Reis

Els del regne de les Castelles i afegits són monàrquics de tripes, la república no els funciona

Des que tinc ús de raó, fins ara que encara no l'he perduda, em confesso un monàrquic rabiós i fanàtic. Parlo dels Reis de l'Orient, aquells del Nadal que cada any me'n porten una o altra de bona i que no m'han fallat mai. Per sort, aquells tres bons homes, que vés a saber si són reis, tenen tota la quitxalla de casa al seu favor amb tots els pares que són pares.

Confesso que sóc monàrquic d'aquesta mena, sé que el meu país mai no va tenir rei a les èpoques daurades.

El nostre sobirà duia triple corona, la d'Aragó, la de Mallorques i la de València, mentre la terra de l'escudella no passava de comte de Barcelona.

Tanmateix, als reis de les Espanyes i al d'Espanya no els devem res i tan sols Carles III va recordar-se que existíem. Els altres Borbons no han volgut saber mai res de nosaltres, que per raça i venint de comtes de la pata llana som republicans de mena. Al contrari dels regnes de les Castelles i voltants. El rei d'allà era rei amb totes les garlandes que es ficava arreu. Us en conto una. A la Galícia, un fementido, don Tello, va abusar d'una garrida moza i així fou que el promès de l'aital va anar al rei Alfons VII, aquell que va proclamar-se emperador, si no l'erro. El rei va decidir anar a fer justícia amb allò de Lope de Vega de “el mejor alcalde, el rey”.

A les nostres terres de confederació això hauria estat impossible. Els aragonesos tenien “el Justicia Mayor del Reino”, que hauria aplançonat don Tello.

Conclusió. Els del regne de les Castelles i afegits són monàrquics de tripes, la república no els funciona; la primera va durar nou mesos amb relleus de quatre presidents i la segona fou a can pixa i rellisca, talment en puc donar fe perquè la vaig viure i ja sabeu com va acabar.

El Franco no es va atrevir a proclamar-se rei. Herència del Caudillo, hi hagué rei que era tan sols un titella amb molta medalla, molts galons i mica de sabre.

No us hi amoïneu, res no canvia. Rei o república, no canviarà res, sempre serem una dictadura de Madrid, on sempre són els mateixos que hi remenen l'olla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia