Opinió

La columna

Policia militar

Érem quatre i el cabo fidels a la dita que va tocar-nos de fer de policies militars a la festa major de Zamora, naturalment el 15 d'agost, en el Tránsito de Santa Maria als cels.

Jo era el caporal, que vol dir el cabo, tenia dos galiasses a la meva esquadra, un de Zamora i un de no sé on que amb prou feines parlava castellà.

Zamora és una ciutat de gent molt bona gent. Pau i glòria. Entre processons i lluminàries pontificals del bisbe amb gent pietosa que cantava “ruja el infierno, brame satán, la fe de España no morirá” va arribar la nit i Zamora dormia, però el zamorano de la meva esquadra va recordar-me que no dormien a les cases de barrets. El zamorano ens hi va encaminar, coneixia casa per casa. Vam començar per les més tronades, que feien tota la llàstima amb aquelles pobres dones que eren com pellingots, fins que vam arribar a la luxosa casa de doña Lupe que no es deia Lupe. Vam entrar en una sala sumptuosa de catifes i canelobres i llàgrimes de cristall penjant del sostre, no vaig tenir gaire temps de veure res; enmig de la fastuosa decoració hi havia un alferes provisional amb el punt just de pítima que cridava com un esperitat: “De aquí no hay nadie que me saque si no es a la fuerza!” Mentre doña Lupe em deia a mi: “Cabo, sácamelo de encima.

Em vaig encarar amb l'alferes, em vaig quadrar, que en diuen, mentre li engegava la fórmula militar: “A sus órdenes, mi alferez, las tengo que acompañar a su casa.”

L'home em va respondre: “Ni por la fuerza me sacan de aquí.

Va provar d'esbandir els meus dos galiasses, aquests el van treure per les aixelles mentre espernegava, el van remullar ben remullat i vam aconseguir que vomités, vam entrar en un cafè perquè n'hi donessin un de ben carregat i el vam deixar a casa més tranquil.

Quan vaig explicar-ho al gran quefe em va dir que havia d'acabar la gresca amb una bona pallissa i vaig respondre que no em sentia capaç d'apallissar un alferes dels que havien guanyat la guerra.

Us explico això perquè entengueu com és de mal fer la feina d'un mosso d'esquadra.

Els entenc per experiència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia