Opinió

Ca montes

Un plasma humà?

Vol dir que Rajoy no parlarà ni el dia que
ens proclamem independents?

Mariano Rajoy va organitzar un bon terrabastall aquell dia que va decidir fer una conferència de premsa per plasma interposat. Ho recordaran tots els lectors: va convocar els periodistes a una sala on no hi havia ningú sinó una pantalla on se'l veia, a ell. No vaig entendre com és que els col·legues s'hi van quedar i van acceptar aquell joc. Però el cas és que Rajoy va esdevenir el primer president de govern, que jo conega, que parlava per plasma interposat. Tan estrany gairebé com el que va passar aleshores és el que va passar ahir. Rajoy no ha dit res de la reunió que va fer al matí amb el president Mas –com a mínim no ha dit res fins a unes quantes hores més tard, moment en què escric aquest article–. I en canvi la seua veu, supose que deu ser-ho, s'ha escoltat per un plasma interposat, humà en aquest cas: la senyora Sánchez-Camacho. Ah!, sí, i per una soporífera nota de premsa.

Costa d'entendre que a Rajoy li coste tant donar la cara. Però encara més que una persona que en tot cas és la líder del partit a Catalunya i que no ha estat en la reunió siga qui parle. Vol dir que no té cap interès per als espanyols la seua versió? Vol dir que la senyora Camacho és com una mena de cap de premsa en comptes de ser la responsable del grup parlamentari del PP? Vol dir que Rajoy no parlarà ni el dia que ens proclamem independents? De què va tot plegat?

I un detall encara. Per a sorpresa de tothom, la senyora Camacho es va posar a fer la conferència de premsa abans que el president de la Generalitat fes la seua i abans que La Moncloa emetés el seu comunicat. No sé què vol dir això respecte a La Moncloa, però respecte al seu president, que Mas ho és, crec que es tracta d'una greu desconsideració que es podria haver estalviat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.