Opinió

De set en set

Chacón

Doncs sí, Carme Chacón torna. Segur, els camins del senyor són inescrutables; vull dir els camins del senyor Iceta, que ha aconseguit desconcertar-nos –més, encara– oferint a l'exministra de la guerra tornar a la política catalana, encapçalant la llista del seu partit en les properes eleccions generals. La memòria és curta, però recorda que la candidata Chacón recaptà un dels millors resultats que han tingut els socialistes a Catalunya en unes eleccions estatals i en les immediates generals repetia de candidata i sumava el pitjor nombre de vots de l'escandall del PSC-PSOE. Després, empadronada a Madrid, es féu activa militant de l'espanyolisme més ranci.

Ara Iceta reclama els valors de l'exregidora d'Esplugues, que es deixa estimar entre la margarida del sí i el no, mentre anuncia que vindrà a Catalunya per la Diada, per assistir a l'acte que la Societat Civil Catalana farà a Tarragona sota el lema Recuperem el seny i de clara contraposició a la Via de Barcelona. Una jornada i una convocatòria fetes a la mida de l'eterna aspirant al no-res, que podrà aprofitar el retorn a la política del que fou el seu petit país per fotografiar-se amb els líders del Partit Popular i de Ciutadans, que han anunciat l'assistència a la jornada tarragonina.

Quan mai no es féu notar en les celebracions de la Diada, aquest any la Chacón ha decidit posar tota la carn d'olla en una manifestació antisobiranista. Fa recordar la imatge fotogràfica de Pere Navarro aixecant una copa de cava juntament amb la Camacho i en Rivera, aquell desencert que marcà definitivament el futur de l'aleshores primer secretari socialista. Atents, doncs, que pot repetir-se l'escenografia, fins i tot abans de començar la comèdia.

“Si ella vol, pot encapçalar la nostra llista de les properes eleccions generals”, ha dit Iceta. Unes paraules que semblen indicar que aquests xicots no han entès res o, el que és pitjor, que pensen que en el seu passat immediat hi ha les solucions de futur. Quan algú endevinava que era l'hora de la frescor innovadora d'alguna alcaldessa a l'alça, Iceta i Chacón marquen els temps dels despropòsits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia