Opinió

LA GALERIA

La ruta del vi

És evident que l'excel·lència en la gastronomia ha aconseguit posar les comarques de Girona al mapa internacional. L'empenta d'El Bulli a cala Montjoi, primer com a restaurant megaestrellat i ara amb el projecte d'una fundació que va molt més enllà del prisma local, però després El Celler de Can Roca, amb les seves tres estrelles Michelin que l'han alçat a dalt de tot de la corona mundial, afegint-hi el reguitzell d'establiments de reconegut prestigi (Les Cols, Ca L'Enric, Massana, Casamar, etc.), han fet possible que s'hagi generat un turisme específic, interessat, informat i amb bon poder adquisitiu que no cerca el sol i platja d'abans sinó la bona taula d'ara. Naturalment, aquest bon moment de la gastronomia no s'ha produït per generació espontània sinó que hi ha hagut al darrere molt de treball, esforç, dedicació i també visió de futur. L'Escola d'Hostaleria de Girona va fer molt bona feina, però també posaren la llavor d'avui restaurants com el Motel Empordà de Figueres o, en el seu moment, Can Xapes de Cornellà i El Pol Nord de Girona. Si la gastronomia ha fet el seu camí i l'ha fet bé, també ho està fent el món del vi de casa nostra amb una posada al dia en el tractament de les vinyes, la producció amb uns alts nivell de rigor i qualitat i una acurada promoció del producte. D'aquell vi a granel que es venia als cellers de l'Empordà, que comprava la gent dels pobles i llurs rodalies, s'ha passat en poc temps, segurament gràcies a l'empenta del Priorat i aprofitant similars circumstàncies de terreny i climatologia, a una producció elaborada amb exigents paràmetres de professionalitat de la mà d'experts enòlegs que procuren una elaboració i un embotellament amb les màximes garanties de qualitat. La ruta del vi DO Empordà, una proposta a l'entorn de la vinya i el vi d'aquesta comarca, amb una difusió que s'ha fet mercès a la col·laboració de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme, posa en relleu aquest interès a fer ressaltar els valors dels nostres cellers, de tal manera que a la gastronomia que ja ha assolit el nivell que li pertoca s'hi afegeixi el complement indispensable d'un bon vi com a excel·lent acompanyant. Les guies Peñín, Parker, Repsol i d'altres han certificat el bon moment dels vins que es produeixen a l'Empordà, però a més de la bona acollida dels professionals sens dubte cal encara una bona difusió perquè als d'aquí també ens arribi aquesta realitat, i, en aquest sentit, benvinguda sigui la promoció que ajudi a vendre els nostres productes!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia