Opinió

Xocolata espessa

El penúltim intent d'entesa

Ahir el Parlament de Catalunya, amb una majoria amplíssima de 106 diputats sobre 135, va aprovar el que serà el penúltim intent de tirar endavant el procés d'autodeterminació del país dins del marc legal espanyol. Malauradament, la ceguesa de l'Estat no els permetrà entendre que tenen davant seu una oportunitat única de fer les coses bé de cares a la comunitat internacional, que ha quedat molt sensibilitzada després de l'exemple democràtic incontestable del referèndum escocès. El president signarà un decret de convocatòria de la consulta que –de la mateixa manera que la llei aprovada ahir– serà impecable des del punt de vista de la tècnica legislativa i absolutament constitucional. En una democràcia consolidada, el Tribunal Constitucional ho tindria molt complicat per suspendre ambdues normes. Com que parlem d'Espanya, això no serà cap problema.

Si es compleixen les previsions i la via de la consulta és bloquejada per l'Estat, el següent pas serà determinat pel president Mas, d'acord amb la resta de partits que van signar l'acord del desembre passat en què es va fixar la data i la pregunta. Serà, aquest cop sí, l'últim intent català de decidir el seu futur dins del marc legal espanyol. Ningú no ens podrà dir que no hem esgotat totes les possibilitats possibles i impossibles d'arribar a una entesa. Amb la consciència tranquil·la i lliures de tot compromís, haurem de respondre a la nostra cita amb la història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia