Opinió

De set en set

Campament

Quan Garcia Albiol guanyà l'alcaldia de Badalona es digué que el Partit Popular establia el seu campament a Catalunya, des del qual prepararia els plans de batalla i estendria la guerra invasora. Tot jugava a favor de l'estendard de les gavines, més quan els derrotats socialistes es perdien en un munt de contradiccions i les altres famílies polítiques eren incapaces de gestionar la pròpia misèria. Albiol, ben aconsellat, presumia de noves formes de govern municipal i fins meravellava els més recalcitrants incrèduls, que especulaven sobre una llarga durada de governs dels populars.

Amb tot, no es trigà gaire a veure que la proposta popular era un bluf, quan ja hagué de cessar un regidor electe abans de prendre possessió i, poc després, torejar amb un reguitzell de càrrecs de confiança acusats de gestió fraudulenta, fins la imputació d'un regidor de govern
i la nebulosa de males pràctiques de responsables municipals. Governar Badalona no era gens fàcil i el campament trontollava.

La hisenda municipal no permetia gaire alegries i es feia difícil comprar voluntats. Les moltes promeses electorals no es podien complir i les prebendes personals flaquejaren, quan era llarga la cua de ciutadans demanant allò que se'ls havia assegurat a canvi del vot. Res no eren flors ni violes i el lideratge de Garcia Albiol semblava tocar sostre i iniciar el camí de la desafecció. Una darrera enquesta que corre per la ciutat detecta una singular baixada del Partit Popular, tot i que Albiol deixa anar llast i oblida acompanyar-se de les sigles. La darrera visita a la ciutat de la plana major dels populars estatals només ha servit per augmentar l'estol de crítics.

Aquest passat divendres, contra tot pronòstic, el plenari badaloní ha aprovat una moció a favor de la consulta, quan tots els partits s'han unit contra Albiol, sorprès de la contundència dels seus adversaris. El campament del Partit Popular a Catalunya trontolla i la ciutadania badalonina comença a pensar que potser es deslliurarà de l'estigma que massa temps la fa atípica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia