Opinió

Keep calm

Darrere d'una firma

La firma del president Mas posa fi a trenta
anys d'autonomisme

La firma que va estampar ahir el president Mas al decret de convocatòria de la consulta no és una firma pel 9-N. És molt més que això. És una firma que posa fi, ara sí, a més de trenta anys d'autonomisme. La rúbrica de Mas és un “ja n'hi ha prou” i un “som adults” per decidir. Passi el que passi a partir d'avui, al país ja res no serà igual; s'ha tancat una etapa de la història.
La firma d'ahir aconsegueix també retornar la confiança en la política a aquells qui l'havien perdut. Després d'anys de desconnexió entre electors i elegits, de patir una desafecció que minava el prestigi de les institucions, la signatura ha aconseguit que una bona part de la societat catalana torni a estar en sintonia amb els representants polítics i se'n senti orgullosa. La firma és un “us hem escoltat” i un “no us fallarem” als gairebé vuit de cada deu catalans que responen a les enquestes que volen votar, al 95 per cent d'ajuntaments que han donat suport a la consulta, als centenars de milers de persones que s'han manifestat als carrers en forma de cadena o de ve baixa, als electors del 106 diputats que al Parlament van recolzar la llei de consultes. I és també un “no tenim por” de les amenaces juridicopolítiques del govern –i l'oposició– del Regne. Darrere la firma hi ha una suma de representants polítics units, valents i conscients de la responsabilitat del moment històric.I a més d'això, la signatura serveix per projectar internacionalment el cas català; automàticament ha girat cap a nosaltres el focus d'atenció de desenes de mitjans del món, un pas imprescindible per trobar complicitats. Una firma que posa fi a l'autonomisme, que enceta una etapa històrica on els catalans podrem ser adults, que retorna la confiança en la política i en les institucions, que ens ajuda a trobar aliats al món i que, a més, ens permetrà votar el 9-N. Gràcies i enhorabona!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia