Opinió

Ca montes

Inconsistents

Podem ensenyar una llista de menyspreus dels electes del PP a tot de resolucions jurídiques

Tenen un problema greu. Que no és cap altre que la inconsistència. Quan el Partit Popular crida i gesticula amb la suspensió cautelar feta pel Constitucional té un gran problema: la seua pròpia inconsistència.

És clamorós, per exemple, que el mateix dia el president de les Illes Balears, l'ínclit Bauzá, diga que ell no pensa obeir la sentència que anul·la el decret de trilingüisme perquè les urnes li donen la legitimitat per a fer-ho. És un cas només però és el més cridaner de tots. Perquè podem ensenyar una llista inacabable de menyspreus dels electes del Partit Popular a tot de resolucions jurídiques. Especialment de la Generalitat Valenciana.

Però ara el PP va i resulta que s'erigeix en el defensor de la legalitat. I exigeix, sense el més mínim rubor, la màxima escrupolositat en el respecte a una sola decisió judicial, aquella que li interessa a ell. I converteix, a més, una suspensió cautelar en una ordre taxativa.

L'escassa cultura democràtica del Partit Popular permet això i moltes més coses. Perquè per a ells la separació de poders és un mite a usar només quan convé. Ho hem vist amb una claredat meridiana en el comportament respecte a la llei de consultes. Les actuacions del Consell d'Estat i del Tribunal Constitucional són simplement escandaloses. I ja que parlen tant i són tan escrupolosos potser caldria recordar-los que el reglament del Constitucional diu que cal deixar tres dies entre la convocatòria i la sessió. Cosa que evidentment no va passar.

Al final de tot plegat, però, tenen el problema de la inconsistència. I això els clàssics ja ho van explicar: només si tu ets escrupolós podràs exigir res als altres. Si no ho ets, esdevens una pantomima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia