Opinió

La columna

Ave Maria

Estem ficats en un absurd perquè la innocència no és demostrable

Cinquè misteri de Glòria.

Maria Verge és assumida al tàlem eteri, on el Rei de Reis s'asseu en un tron d'estrelles.

Bufa, Senyora, podeu jugar amb les estrelles com de canalla jugàvem a pam i pet. Però, al calaix de totes les calaixeres hi ha estrelles vostres. Tot molt bonic i poètic, però arribaven molt més endins les germanes Setrilles cantant el cinquè misteri. És la coronació de la Mare de Déu per Reina i Senyora de cels i terra, Mare i advocada nostra. Mestressa torneu a ser la de Natzaret, poseu-vos un mocador al cap, arremangueu-vos, lligueu-vos el davantal de feina i agafeu l'escombra.

No puc pas demanar-vos res contra els d'enllà, són com són i ens maltracten. Tanmateix són vostres, ensenyeu-nos a respectar-los, encara que tan sovint surtin de polleguera. Doneu-los algun calmant que els apaivagui.

Mala feina enllà i mala feina ençà. Mestressa, ja veieu com marxen els nostres polítics, vull dir els nostres diputats que s'agarbonen amb un pare de família i són capaços de menysprear l'aigua fresca que ens porta el president Mas. Feu-nos a tots la gràcia d'una capitomba.

Aquella bona noia de la televisió es va desvergonyir i va preguntar al president Mas si es creia corrupte. Amb tots els respectes per l'amistat que li tinc de lluny, ella es va merèixer que el president s'aixequés i li fotés una bona cleca. Ep, ella no tenia cap culpa, és aquesta maleïda claveguera on ens trobem ficats que suposa a tothom emmerdat mentre no demostri que no ho és. I vet aquí que estem ficats en un absurd perquè la innocència no és demostrable.

Feu-nos una gràcia molt difícil, Mestressa, que no creguem que tot home és corrupte i que hagi de demostrar que no ho és, que acceptem els valors humans de la persona dient-nos que tothom per principi és innocent mentre no li demostrin la contrària.

Engarristant-nos, els primers fills vostres van ser els Sants Innocents, a la vostra falda de Mare tots tenim un punt dels innocents de Betlem. Entre aquests nadons i el bon lladre, que va retrobar la innocència crucificat amb el Vostre Fill, hi som tots d'una manera o altra. Gràcies, Mestressa, he buidat el sac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia