Opinió

De set en set

Iniciativa

S'ha de reconèixer la importància del paper fet per Iniciativa en tot el procés, malgrat que moltes vegades se l'ha acusat d'una certa indefinició. La seva aposta ha estat inequívoca a favor del dret a decidir i ha aportat tota la cultura del vell PSUC en el compromís d'integració de gent d'arreu, trasbalsada per una necessària immigració, al projecte de construcció d'una nova realitat nacional.

D'altra banda, la política d'aliances externes ha aconseguit la comprensió i adhesió de les estatals Izquierda Plural i Podemos, a més dels verds europeus i la gent del Fòrum de São Paulo, en la defensa del dret a decidir dels catalans, una aportació de gran valor estratègic en tot el procés. I, a la vegada, ha realitzat un notable exercici pedagògic entre la seva militància, tant encaixant el dret a decidir en la franja de les esquerres del país com introduint d'una manera tranquil·la el concepte d'independència com a bondat no solament identitària sinó fins i tot social. Diuen que en poc més de dos anys el bloc independentista dins Iniciativa ha passat d'un vint-i-cinc per cent a superar el seixanta i si això és veritat vol dir que el col·lectiu està fent les coses bé.

És veritat que, en la seva situació, Iniciativa ha de saber caminar pels sempre movedissos territoris dels equilibris i valorar cada decisió per no errar-la. La seva no és una situació còmoda i una petita falla pot fer trontollar el projecte, com, per exemple, la no-assistència a la signatura del decret de convocatòria de la consulta, a Palau, el passat dia 27. Ara, amb la doble resposta, ben argumentada, caldrà afinar molt.

Amb tot, per a la gent d'Iniciativa queda l'inquietant interrogant de com pot ser que amb una acció política encertada i uns equilibris correctes no augmentin els seus rèdits electorals ni les enquestes els siguin més favorables. La resposta és difícil, però, ara i aquí, potser falta un plus de valentia que els obligui a explorar nous camins. És complicat donar consells, però als amics d'Iniciativa tal vegada els ha arribat l'hora d'una forta sacsejada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia