Opinió

Ara torno

Seducció

Seré molt poc original si dic que l'únic canvi que ha fet el PSOE posant Pedro Sánchez en el lloc de Rubalcaba ha estat posar una cara bonica a la secretaria general. I pel meu gust encara ho discutiria. Però admetem que és així. També haig de dir que com a català cada vegada mentalment més lluny d'Espanya (i aviat espero que políticament), tampoc és que m'importi gaire què diu i què fa i deixa de dir i de fer Pedro Sánchez. Per què estic parlant d'ell en aquest article, doncs? Mireu, en parlo perquè em sembla un altre element clau per impulsar Catalunya cap a la independència.

M'explico. Com en tantes altres qüestions fonamentals, Sánchez té exactament la mateixa actitud i el seu partit manté la mateixa posició respecte a Catalunya que el seu antecessor i l'anterior (l'“apoyaré” de Zapatero) i així fins a Felipe González. Tal com ho va expressar Rubalcaba en una de les seves últimes entrevistes, Rajoy sap que pot comptar amb el PSOE per mantenir la indivisible unitat d'Espanya. Però en el context clau d'avui em sembla una sort per als catalans que el PSOE hagi triat un paio tan insubstancial i mancat de contingut com Pedro Sánchez. Veient-lo actuar, també s'entén que Carme Chacón hagués tingut l'oportunitat de liderar el partit. Pel poc nivell polític, evidentment. Al marge de la seva espanyolíssima posició sobre Catalunya, els seus mateixos ja comencen a veure que han triat un mitja tita de la política. La denúncia que el seu PSOE presentarà contra Jordi Pujol clama al cel de la hipocresia, encara que només sigui pel multimilionari i multitudinari frau dels ERO a l'Andalusia governada per ells. I ara, últimament, va d'original: participa en el programa Sálvame de Telecinco i dijous va proposar funerals d'estat per a les dones víctimes del “terrorismo machista”.

Però, us imagineu que hagués sortit llest i demòcrata de veritat? Que fos capaç de seduir els votants i aspirar a desbancar el PP del govern espanyol? Els catalans ho tindríem malament, perquè encara sortiria amb alguna tercera via de veritat que pogués fer descarrilar el procés sobiranista.

Afortunadament, ens ha sortit buit de contingut i amb ínfules de ser original. Però mira, Pedro, no es tracta de ser original, es tracta de saber fer el que arribi a la gent, perquè això és el que està demanant la gent. I això és el que estan fent els polítics catalans i els centenars d'alcaldes a favor del 9-N. I aquests sí que sedueixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia