Opinió

Ull de peix

Nyaps

Us estranya que vulguem marxar?

Mai un govern espanyol democràtic (?) havia produït tants nyaps. Abans d'enumerar-los permeteu-me que faci menció de la consigna de la democràcia moderna: “Llibertat, igualtat i fraternitat”. Això sí que val. No els equilibris de funambulisme que fa Rajoy sobre el llom de la Constitució, esdevinguda arma llancívola. És fàcil d'entendre: sense igualtat no hi ha llibertat, però el Tribunal Constitucional va dir en aquella fatídica sentència de 2010 que som “inferiors” i que no podem decidir per nosaltres mateixos. La fraternitat, és a dir la solidaritat, la porta aquest poble a la massa de la sang. El que no volem és que sigui obligatòria o per decisions alienes.

Nyaps: Florentino Pérez i companyia munten l'operació Castor i ara l'han de desmuntar. El govern espanyol mira cap a una altra banda mentre ens diu que el deute el paguem nosaltres, amb el salari que hem suat. Bravo.

Plou a Girona i els d'Adif, que han fet malament les obres, es troben que el tram Girona-Figueres ha estat inundat uns dies. Reacció del govern? Cap. I els perjudicats? Doncs que s'aguantin.

Informa El País que hi ha un anunci públic en què el govern demana als ciutadans si saben alguna connexió econòmica entre Artur Mas i la família Pujol. Diuen que n'estaran molt agraïts, és a dir, que hi haurà recompensa. Com als westerns. Repugnant.

El ministre Montoro, que creu que és hàbil i astut, ha presentat el pressupost de l'Estat. A Catalunya s'anuncia una inversió del 9,5%, quan Catalunya és el 16% de la població i aporta un PIB del 19%. Total? Més independentisme!

L'excúpula de Caja Madrid-Bankia ha gastat en afers privats 15.000 milions d'euros en unes targetes opaques. Responsables? I ara: tots són constitucionals.

Mariano Rajoy diu en públic que “no podemos autorizar la consulta” i que “no queremos. Sobre todo no queremos”. L'has vessada, xaval, a veure si t'estudies els guions abans de parlar.

I encara us estranya que vulguem marxar, democraticides?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia