Opinió

Espanya ens estima

Cuesta evidencia l'odi que ens té

Poques hores després que el president Mas signés el decret de convocatòria de la consulta del 9-N els mitjans de comunicació més cavernaris ja començaven a treure foc pels queixals.

Al programa El cascabel de 13TV l'exfiscal de l'Audiencia Nacional Ignacio Gordillo afirmava per via telefònica que Artur Mas cometia un delicte de prevaricació. Just en aquell moment es va tallar la comunicació i el presentador va donar la paraula a Carlos Cuesta, un dels tertulians habituals i també presentador d'alguns dels programes de la casa.

El seu monòleg rabiós començava de la següent manera: “El que hem de fer és el mateix que fem amb qualsevol persona que aparca en doble fila, amb qualsevol persona que molesta amb soroll el seu veí. Que s'apliqui la llei.” Comparar el pas que ha fet el president Mas d'acord amb els partits sobiranistes amb el fet d'aparcar en doble fila em sembla inaudit.

Però el pitjor encara havia d'arribar: “Han fet el que han volgut durant 30 anys, el que els ha donat la gana! I cada vegada que s'han queixat, perquè sempre s'han queixat, quina era la resposta?

Te'n dono més. I què feien ells? Incrementar la dotació de les seves partides independentistes i identitàries. La darrera cosa que hem de fer és cedir més!”

El menyspreu cap als catalans és enorme. I encara ho és més el to amb què ho diu. Podeu recuperar el vídeo a YouTube.

Entre el 9-N i el 12-O, l'Ebola excita els feixistes

La principal notícia d'aquesta setmana l'ha protagonitzat l'arribada del virus Ebola a la capital de l'Estat espanyol, fet que també s'ha aprofitat per carregar contra nosaltres, els catalans.

La gestió lamentable de la situació, les fotografies domèstiques de la infermera publicades en alguns mitjans, l'episodi del gos Excalibur o les lamentables declaracions del conseller de Sanitat de Madrid han deixat el país en evidència. En castellà és molt coneguda l'expressió esperpento, que la literatura de Valle-Inclán però també el cinema de Berlanga van portar un pas més enllà.

A la fotografia hi descobrireu una petita mostra de les piulades que s'han passejat pel Twitter aquests dies, algunes de protagonitzades per neonazis i franquistes. És l'extrema dreta feixista que es va passejar dijous a València cridant “¡Artur Mas a la cámara de gas!” i que es passejarà també avui al nostre país. Deia l'editorial de l'ABC de fa uns dies: “Ni un dia més d'impunitat a Catalunya.” On hi ha impunitat és a l'Espanya, encara esperpèntica, dels nostres dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia