Opinió

Ca montes

Serem nosaltres

No sé què voldrà fer l'Estat el 9-N, però només pot ser un fracàs si no aconseguim portar la gent a les urnes

No us enganyeu: la culpa de l'èxit o el fracàs del 9-N i al final la culpa de l'èxit o el fracàs del procés independentista només serà nostra. Exclusivament nostra. L'Estat espanyol ha decidit tancar sol totes les portes. Amb el no a tot i amb el creixent ús de la violència, per ara verbal i menor. Amb la renúncia per tant a la política.

Espanya no té projecte per a Catalunya. Cap. Només el d'aturar-nos. Però fins i tot si ho aconseguís d'alguna manera, que ara no se'm pot acudir quina podria ser, toparia de nou amb el problema: no tenir projecte. Espanya no sap què voldria fer amb nosaltres. No sap com podria tractar-nos per evitar que marxem. O sap que el que voldria no és possible. La Catalunya del 2014 no és la del 1970. Aquest és el problema real i de fons que ells tenen, aquest és el tema clau.

Per això al final tot depèn i dependrà només de nosaltres. No sé què voldrà fer l'Estat el 9-N, però l'únic problema, l'únic problema real, seria que no fórem prou gent votant. El 9-N només pot ser un fracàs si no aconseguim portar la gent a les urnes. I això només depèn de nosaltres. Exclusivament de nosaltres i de cadascun de nosaltres.

En tots els altres escenaris guanyem. Fins i tot si foren tan esbojarrats i insensats per intentar evitar per la força la votació en el darrer moment nosaltres guanyaríem. Imagineu-vos les fotos i les cròniques als diaris i revistes de tot el món. Imagineu l'impacte internacional a favor nostre.

Aquesta vegada ho tenim tot de cara com mai no ho hem tingut. I per tant en aquests deu dies que resten no podem tenir la més mínima excusa per fer el que hem de fer: pentinar el Principat vot a vot. No aturar-nos ni per un segon i no fer ni un sol pas enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia