Opinió

De set en set

Qui controla el descontrol?

“No sé qui mana, allà”, va declarar Rajoy en al·lusió a Catalunya. Vistes les turbulències que sacsegen el seu govern potser la pregunta pertinent seria si Rajoy sap qui mana a Espanya. ¿Sap qui governa aquest desgovern marcat per la corrupció, la fusió entre poders i la propagació interessada de la (des)informació? Tots els indicis apunten que, amb una classe política autoparalitzada, la sala de màquines de l'Estat queda sota els dominis dels jutges i dels serveis secrets de la policia. En reacció al procés sobiranista el PP, auxiliat pel PSOE i per tants intel·lectuals d'esquerra, remarca que per damunt de tot cal preservar l'imperi de la Llei. No deixa de fer gràcia que qui s'està saltant constantment la llei (ERO a Andalusia, targetes opaques, operació Púnica...) fins al punt de posar en escac i mat la confiança civil de l'Estat, ara s'erigeixi en àngel custodi de la Llei. Diu Elkaizer, periodista d'El País, que el Ministeri de l'Interior fabrica informacions escombraria per enfonsar el sobiranisme. La irrupció feixista al Parlament, el cas Camarga, les accions de guàrdies civils i soldats de l'exèrcit estripant estelades, les metxes socials que PP i C's estan provant d'encendre, la persecució del jutge Vidal i les difamacions contra persones de l'entorn sobiranista..., confirmen aquestes clavegueres.

Però enmig del tsunami segur que hi ha sectors que intenten controlar aquest descontrol. Si són sectors amb intel·ligència pragmàtica s'hauran adonat que Podemos es perfila com una peça vital perquè en breu serà l'única força política general amb capacitat cohesionadora. I, per tant, serà l'escletxa per a una refundació lampedusiana de l'Estat. Podemos ofereix la cosmètica imprescindible per sobreviure en aquests moments: veritat descarnada, populisme desbocat, màrqueting utòpic, innocència presocial... I, sobretot, de Podemos algú deu esperar que aporti l'oportunitat de recosir Catalunya a l'Estat, aquest cop en nom de l'untuós i autoritàriament paternalista “no us deixem marxar perquè us estimem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia