Opinió

LA GALERIA

9-N, participem-hi!

Només podem seguir el camí traçat dia a dia, pas a pas, perquè si els deixem fer ens impugnaran les idees i ens robaran els somnis

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir ens demana que diumenge vinent, plogui o nevi, tothom surti de casa a exercir aquest dret fonamental i universal que és votar. No importa el que digui el govern espanyol, ni aquest mecanisme polititzat i governamental que és el Tribunal Constitucional, ni cap dels altres organismes del govern del PP que s'ha allunyat de la mínima lògica democràtica. Quan es nega l'evidència, només podem seguir el camí que anem traçant dia a dia, pas a pas, perquè si els deixem fer ens impugnaran les idees i ens robaran els somnis. No sé què podrem fer exactament el 9 de novembre, però sí sé que hem de sortir al carrer per poder dir sí o no, per poder votar, per fer valdre els nostres drets i els nostres valors, perquè som un poble que estima la llibertat, la igualtat i la democràcia. Perquè no volem més desnonaments, perquè estem contra la restricció de la llei d'avortament. Perquè volem respectar els altres i volem ser respectats. Perquè volem garantir les pensions i una bona educació pública i gratuïta. Perquè defensem una sanitat pública, universal i accessible. Perquè estem farts de corrupció i de males arts, i no volem que es creïn més desigualtats. Perquè volem viure amb llibertat i amb dignitat. Per tot això i per molt més no hem de quedar callats. Perquè feia temps que no em sentia tan indignat, com quan fa uns dies uns individus van irrompre al Parlament de Catalunya i van cridar “Viva España” amb la mà alçada. Un fet que m'ha deixat atònit i confós, reconfirmant que la modèlica Transició ha acabat sent una estafa. Vam viure aquells anys amb gran il·lusió, però no oblidem que també va haver-hi un grapat de morts. Avui no conec ningú de casa nostra que vulgui resoldre les legítimes reivindicacions amb violència. Prou bé ho canta Raimon a Diguem no: “Hem vist la por ser llei per a tots. Hem vist la sang –que sols fa sang– ser llei del món.” Tot i l'efervescència dels dies que vivim, hi ha molta incertesa i inquietud sobre el que es pugui esdevenir, perquè el mateix encoratjament que tenim per exercir diumenge un dret tan elemental i indiscutible com el vot, encega els energúmens que violenten el Parlament amb impunitat quan farà quaranta anys de la mort del dictador. No me'n sé avenir que, a més, des d'aquesta dreta visceral i arcaica s'acusi els demòcrates catalans de tenir comportaments feixistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia