Opinió

De set en set

Cantonades

Diuen que la ciutat és el bressol del basquetbol i és veritat que la camiseta verd-i-negra forma part del seu paisatge humà, quan a moltes cantonades hi ha una cistella i la canalla aspira a trepitjar, un dia o altre, la pista del Pavelló Olímpic. Ser de la Penya és tota una filosofia i fins en hores baixes l'afició no s'arronsa. És normal que un grupet de joves acompanyi el Joventut en els seus desplaçaments i que al pavelló es facin colles que ocupen llocs consolidats a les graderies, amb crits i ensenyes pròpies, que s'acomboien entre elles quan van a altres pistes. Però els joves de la Penya tenen fama d'educats i gens violents, que simpatitzen amb les aficions contràries, amb les que només es diferencien pels colors verds-i-negres i per enarborar alguna estelada. La Cantonada és un d'aquests grups, potser un dels més actius, malgrat no arribi a la trentena de persones. Joves i decidits, creuen en la força de l'equip i en la independència del país, i no els sap greu fer gala de les creences. Àlex Molina n'és un més, del grup de La Cantonada.

Costa entendre que algú es pogués sentir ultratjat per l'Àlex lluint una estelada i és incomprensible que mitja dotzena de fornits agents uniformats haguessin d'actuar amb contundència per reduir el jove aficionat i la seva senyera. Encara, és delirant que una estelada apuntés la direcció dels jutjats i que el jutjat d'instrucció número 5 de Saragossa decidís fer pagar al noi una multa de 300 euros per haver violentat les forces de l'ordre quan els mostrà l'estelada. A més, s'acusa els seus amics d'haver testimoniat en fals i en una segona compareixença es pot acabar exigint 4.000 euros, la prohibició de trepitjar pavellons esportius i sancions a tort i a dret. Per a l'Espanya profunda les estelades són una provocació.

I algú encara pregunta per què volem marxar d'Espanya? El cas de la pista del CAI Saragossa és una raó més o, millor,
és la raó de molts desitjos d'independència. Res ens uneix als que només entenen el silenci dels cementiris. Amb qui fa
servir la raó de la força, no cal fer-hi cantonades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia