Opinió

Ull de peix

Vostres?

A continuació escolto Rajoy, i aleshores tinc la convicció racional que serem independents

“Ja no ens alimenten molles, volem el pa sencer”, una esplèndida frase d'Ovidi Montllor, certíssima pel que fa a les competències. Aquesta frase, amb moltes d'altres, apareixia a l'enorme pantalla de Casa Fuster que presidia l'emotiu homenatge al cantant alcoià. Organització: perfecta; cantants, magnífics, amb la bomba final d'una de les millors muixerangues que he sentit en ma vida. A la pantalla també van apareixent frases de Joan Fuster que semblen d'avui mateix: “Els possessius: heus ací unes formes gramaticals realment pertorbadores”; “Deu haver-hi moltes formes de manar, supose. Només n'hi ha una d'obeir, i és humiliant”; “Qui paga mana? La història i l'experiència de cada dia demostren, almenys, que qui mana cobra”; “No desertes: rebel·la't –si pots, és clar”; “El que mana vol que els manats siguen dòcils. Tota la filosofia de la història ha de partir d'aquesta obvietat”. Tenim la sort de tenir bons investigadors, magnífics pintors i escriptors excel·lents; a sobre, tenim una munió de cantants amb un alt nivell de qualitat. En aquest acte vaig poder sentir VerdCel (que a més tenen la qualitat de ser alcoians), Cesk Freixas, Kato i Pau Miquel, Borja Granell i Miquel Morera, el també alcoià (i quina veu!) Hugo Mas, El Diluvi, L'Alborgí, Remugats. Miquel Gil, La Societat Coral el Micalet (criatures tan petites i tan ben acoblades), L'Últim Tic Teatre. Jacint d'Alcàsser i Rondalla, Miquel Gironés i Borja Penalba, Andreu Valor i Borja Penalba, Pep Gimeno Botifarra, i La Xala que són els qui van interpretar la grandiosa muixeranga.

Més frases: una de Fuster, “A partir dels 25 anys, o s'és de dreta o s'és d'esquerra, o no s'és res, o siga més de dreta”; i una d'Ovidi: “Vostra raó es va desfent / la nostra és força creixent!” Això passava a Sueca, el passat dia 23. Vaig tornar no amb les piles carregades, sinó carregada de raons. A continuació escolto Rajoy, i aleshores tinc la convicció racional que serem independents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia