Opinió

De set en set

Tres-cents euros

Tres-cents euros pot arribar a costar a una família de quatre membres, que no siguin especialment fredolics, la factura del gas d'un hivern fred. Tres-cents euros pot costar un viatge de parella de cap de setmana en un lloc no gaire llunyà amb un hotel arregladet i uns àpats mesurats. Tres-cents euros pot costar una peça de roba d'abric d'aquelles cares que duren tota la vida i fan de fons d'armari. Tres-cents euros pot costar una assegurança de cotxe sense gaires prestacions ni cobertures excessives. Tres-cents euros poden costar unes ulleres (muntura i vidres) per la vista si ja necessites vidres progressius. Tres-cents euros et poden costar unes arracades per a la teva estimada que lluirà orgullosa i satisfeta de veure's afavorida. Tres-cents euros pot costar una guitarra per a virtuosos que deleixen amb els seus acords a la concurrència. Tres-cents euros pot costar una pintura a l'oli d'un autor que no sigui molt reconegut. Tres-cents euros pot costar un viatge amb globus per la comarca de la Garrotxa i un pa amb tomàquet amb embotit un matí assolellat de diumenge. Tres-cents euros pot costar la meitat d'una caldera de calefacció i aigua calenta (una de sencera val pla més). Tres-cents euros pot sumar l'IBI d'un immoble i el corresponent impost de vehicles d'un sol any. Tres-cents euros (com a mínim) val treure's el carnet de cotxe a la primera. Tres-cents euros val apuntar-se amb la parella a cinc espectacles teatrals. Tres-cents euros val aproximadament canviar les rodes del cotxe. Tres-cents euros pot costar una nevera senzilleta que no saps mai el resultat que et donarà. Tres-cents euros pot haver costat el pernil o la paletilla que et menjaràs aquest Nadal. Tres-cents euros és el que et pots haver gastat perquè els Reis portin regals i joguines als teus el dia 6 de gener.

A Bhopal, la ciutat de l'Índia on cada 3 de desembre, des de fa trenta anys, recorden amb vigílies silencioses el major desastre humanitari de la història per una fuga d'isocianat de metil, la vida d'un nen, una dona o un home també val, per l'asseguradora, tres-cents euros. Les tragèdies i les misèries dels homes no tenen mai data de caducitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia