Opinió

La columna

Polítics

El problema dels nostres polítics és molt senzill, els manca educació, que vol dir respecte per aquell que no pensa com tu

M'han ben fotut. Estic pensant que si, malgrat els nostres polítics, assolim la independència, després d'aquesta ens espera un guirigall de baralles de caps de teulada entre els polítics del nou país. No serà res de nou, ho estan fent ara acarnissant-se els uns contra els altres per vergonya dels qui posem Catalunya primer de tot i ens deixem de la pasterada dels partits. El problema dels nostres polítics és molt senzill, els manca educació, que vol dir respecte per aquell que no pensa com tu. La política no és una ciència exacta com alguns li volen fer talment en surt el feixisme i el comunisme a sang i foc i morts a les cavernes. Recordant les matemàtiques, la política podria ser una equació amb tantes variables com vulgueu, però acceptant aquest principi cada país fóra una casa de bojos i no dic una casa de barrets perquè en aquestes institucions hi ha més disciplina que en un monestir. Deixem-ho. La primera condició per a un polític, i sense ella més val que no s'embranqui amb polítiques, és el respecte per l'altre. En això els anglesos de la Cambra dels Comuns són admirables. Recordo aquell diputat anglès dient que no estava mica d'acord amb allò que havia dit el seu adversari, però que donaria la vida perquè aquest tingués el dret de dir-ho en aquella solemne Cambra dels Comuns. Entre nosaltres això és impossible, els nostres polítics han perdut el respecte als de l'altre bàndol fins i tot com ben mirat un bàndol i un altre no estan massa lluny en els seus principis. M'hi torno, no pararia de dir-ho un cop i un altre. No hi ha política possible sense el respecte per l'altre, el contrari. Entre nosaltres la rabior política fa gairebé impossible que dos polítics de partits oposats siguin amics. He anat escrivint això després d'haver-m'ho rumiat molt, però no farem país si els nostres polítics, ja no els demano que siguin amics uns i altres, els exigeixo que siguin ben educats, que no mosseguin els altres, que no els fotin als inferns i que s'ho rumiïn amb una visió prou àmplia per pensar que el contrari, si no té part de raó, almenys té les seves raons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia