Opinió

De set en set

Agraïment

Uns dies abans que acabés l'any passat va transcendir el fet que Josep Lloret ha renunciat al seu càrrec com a president de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí després de més de trenta anys d'exercir-lo i, per tant, de treballar per un festival de música digne d'aquest nom. Pocs dies després d'encetat el nou any, s'ha fet públic que Guillem Terribas es jubila com a gerent de la Llibreria 22, havent-ho sigut també durant més de trenta anys, tot i que s'hi mantindrà vinculat com a president del consell d'administració i que, per tant, continuarà contribuint a l'existència d'un espai on no només es venen llibres, sinó que també ho és de trobada entre els escriptors (sense discriminació) i els lectors.

No és que, de sobte, m'hagi passat per sobre el temps, perquè aquest va fluint deixant empremtes perceptibles, però sí que tinc la sensació del final d'alguna cosa que, abans que res, em du a expressar un agraïment, que és personal, però que també el faig amb la consciència que és un deure col·lectiu. És personal perquè, havent-los conegut per la meva feina periodística, sempre m'han ajudat a fer-la, sigui per cobrir la presentació d'un llibre o un concert, però també perquè he anat mantenint amb tots dos una relació d'amistat que m'enriqueix i m'alegra. Però és públic, i per això més rellevant, perquè Terribas i Lloret han treballat a favor que la cultura sigui un bé comú.

Tan implicats estaven amb la seva feina que vam arribar a creure que mai no la deixarien. Però, encara que no ho poguéssim imaginar, el pas del temps també els ha dut a la “retirada”. Tanmateix, la seva decisió l'ha precipitat la crisi o allò que s'anomena crisi amb l'efecte, entre altres, de devastar la cultura: en un cas crema que es destinin menys recursos públics als actes culturals i, en l'altre, mena a la jubilació la disminució de la venda de llibres. Davant la pèrdua, però, consola el relleu: tant Jordi Gispert, a La 22, com Albert Bou, a les JM de Torroella, treballaran a favor de la cultura com un bé comú. Gràcies a tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.