Opinió

La columna

Eclesiàstica

Capellans, la nostra feina no és apunyegar bisbes, és donar-nos a la gent

Ves que estic pensant en el bisbe Bascuñana. Cap empresa del món si arribés a tenir un executiu com aquell pobre home de cert que se n'aniria al botavant; l'Església, en canvi, continua pel seu camí de sirga fent-nos recordar que si el bon Déu permet bisbes com el que us dic, cardenals senglars, eminències ferotges i altres tipus de gent de mala mena ha estat perquè Ell ens vol fer entendre que l'Església està a les seves mans i les aguanta totes. Això hi ha capellans que no ho entenen quan topen amb un pobre home com el Bascuñana, cosa que no passa sovint, però si es troben amb un bisbe que no és del seu coll, li fan la punyeta. El Dret Canònic, que no hi entenc res, diu que l'Església és una societat perfecta. Tan perfecta que ha tingut per papes alguns perfectes animalots, així que, per dir-ho clar, l'Església és gloriosament perfecta perquè no la malmeten ni els imperfectes. Arran de terra i després d'acceptar que el bisbe Bascuñana és Església, tan Església com Santo Dominguito del Val. Crec que la feina del capellà comença per les Setrilles que pujaven a Queralt passant rosari, no es descuida dels homes del meu poble que juguen a la botifarra i engeguen més d'una paraulota quan van de mala manilla. Entre aquests i sant Francesc, tota la remenadissa que vulgueu. Tot és Església, una Església que ens la pinten com una barqueta que va a rems quan de debò va a ventades de l'Esperit Sant que marca el camí fins i tot amb les veles esparracades. Ens falta esperança per veure així l'Església en els seus fondals on hi bufa l'Esperit de Déu. Al capellà no li escau mica de viure enrabiat amb l'Església talment marxa. Deixant de banda que amb aquesta manera de trencar-se el cap perden el bon humor per veure l'Església universal. Entre sant Francesc i el bisbe Bascuñana i enllà d'aquestes fites hi ha la bona voluntat dels homes que és tan universal com el carregós pecat original.

Capellans, la nostra feina no és apunyegar bisbes, és donar-nos a la gent i tant o més a aquells que sense creure res es trobaran sorpresos en una eternitat amable. Vull dir qualsevol home.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia