Opinió

Xocolata espessa

27-S: potser és una bona idea

Ho admeto: sóc dels que va sentir-se decebut amb la data de les eleccions plebiscitàries. Com molts catalans, volia fer-les com més aviat millor, volia aprofitar l'embranzida de l'èxit del 9-N i volia evitar que el procés català quedés atrapat per la dinàmica electoral espanyola. Per això em va decebre la data acordada del 27-S.

Tanmateix, a mesura que passen els dies, cada cop veig més clar que potser la data triada no és pas una opció dolenta, ans al contrari. D'una banda, la repercussió als mitjans internacionals posa de manifest que a fora tothom entén i descompta el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S, i tothom dóna una rellevància elevada al fet que el procés estigui liderat pel partit de govern amb el suport del principal partit de l'oposició. Si fem bé les coses, tenim uns quants mesos per aclarir els detalls del procés de creació del nou estat als principals actors internacionals, que s'ho miren amb atenció. D'altra banda, la reacció espanyola, amb nervis creixents i amb la maquinària de guerra bruta a tot vapor, fa pensar que fins i tot ells entenen que aquest cop va de debò. Finalment, començo a veure clar que el fet de celebrar les eleccions a pocs mesos de les generals espanyoles farà que a Espanya hagin de dividir les energies entre aturar Catalunya i lluitar per conservar, recuperar o obtenir el poder a Madrid. Tot va bé si acaba bé. Som-hi!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia