Opinió

La columna

Consirós

Oriol, si tu i ell no us enteneu no serem lliures

No puc més, si no les engego rebento.

Catalunya ha perdut els valors cristians que tanmateix per la banda de Déu són una utopia. Déu és un pare que estima cada home com un fill, de manera que tots som germans.

Però bon tros se'n falta. Déu mateix, perquè no somiéssim truites, ens recorda que el primer home que va tenir un germà va matar-lo; val a dir que aquell Abel era un personatge embafador de perfeccions, tot li sortia bé, inclús de la part de Déu, mentre que a Caín tot li sortia malament i Déu li refusava els sacrificis. Entens molt bé per què va enllestir el seu germà i des d'aquest parell el món és una continua història de fratricides, però, sigui com sigui, els valors cristians ens fan creure en la germanor de tots els homes a pesar de totes les males baves.

Deixem-ho.

El mal és que, posats a fer els carallots, hem perdut els valors democràtics que arrenquen del respecte a l'adversari i no tractar-lo d'enemic i sobretot no fer estelles de l'arbre caigut.

Encara que no sigui un arbre caigut perquè la fe l'aguanta, se'ns han agarbonat amb el Jordi Pujol oblidant que gràcies a ell tenim unes estructures de país preparades per la independència.

Vull que quedi clar. Llevat d'aquells milions a Andorra el Pujol és innocent. En responc.

Pel mateix tombant. Uns quants apassionats fora de mida de l'Esquerra les han dit totes al Mas sortint de fogó, tant, que si això és democràcia jo sóc la Madre Maravillas.

No puc entendre com un gran amic meu ha perdut els estreps i no puc entendre com un home que tinc per honorable com el Junqueras hagi permès aquestes esbravades dels seus.

Ara som en aquella carallotada de dretes i esquerres, els uns són fementidos villanos conservadors i els altres, gloriosament progressistes.

Oriol, amb el tripartit mai no serem lliures. Recorda la mandanga del govern dels tripartits, ets prou bonhomiós i intel·ligent per adonar-te que per a la nostra llibertat no hi ha més camí que tu i el Mas camineu junts cap a la llibertat.

Sóc contundent, si tu i ell no us enteneu no serem lliures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia