Opinió

De set en set

Des/unió

Novament, l'enèsim conflicte i l'enèsima vegada que es diu que aquest serà el definitiu. L'evidència diu que a Convergència i Unió estan destinats a viure a l'hostilitat permanent, quan a vegades tot s'aguanta per un finíssim fil que entortolliga interessos diferents però, alhora, se sustenten en complicitats personals prou fortes com per mantenir unitats indestructibles. Talment, els dos col·lectius aporten una part important en l'encaix de la federació, i la història no és un tema menor. Amb tot, ara i aquí és difícil administrar algunes divergències conceptuals. Fins fa poc, Europa queia lluny, quan ara s'ha acostat i els dos socis, contra tota lògica, juguen en equips diferents, fins a ser adversaris, malgrat siguin el resultat d'una llista electoral comuna. D'altra banda, els acords de la federació lliguen matrimonis de conveniència als municipis, tot i els enfrontaments personals que es fan visibles quan es parla de gent que conviuen al mateix poble. Darrerament, la qüestió sobiranista afegeix pressió en l'equilibri.

El darrer escull té nom propi: Duran i Lleida. La forta personalitat del capo socialcristià i la seva particular manera d'entendre la política contribueix força al desconcert, quan a vegades sembla que privi els interessos personals sobre els col·lectius. Duran no ajuda gens en el procés de confluència i crea anticossos en propis i estranys.

Encara, el penúltim capítol posaria en renglera la militància, quan segurament hi hauria alguns convergents que fàcilment defensarien les especificitats d'Unió i molts socialcristians que s'apuntarien als rengles de Convergència, sense parlar de noms que tots tenim ben presents.

Continuaran compartint federació les dues realitats polítiques? És una pregunta difícil de respondre, quan Convergència ha entrat en un procés de refundació i Unió té un llarg memorial de greuges intern. I en un mapa polític molt canviant, tot és possible en un futur immediat, quan alguns col·lectius hauran de canviar de pelatge en un país que potser anirà canviant d'estructures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia