Opinió

La columna

Senyor Carnestoltes

Mireu que m'ho he arribat a passar bé durant aquests dies. Les més venerables dames de la ciutat es disfressaven de Pompadour, mentre jo sé d'un director de banc que sense cap originalitat anava vestit de Pierrot i no el va conèixer ningú amb el nas postís rere el qual s'amagava.

Dit i fet, jo sóc el pare de la llibertat, sense camàndules pietoses ni capellans que em facin nosa, encara que tinc entès que jo, Carnestoltes, sóc inventat per la capellanesca. Si ho sé, no vull saber-ho. Com li passa a aquella senyora pietosa d'ara amb zèfir i cotilla emperpalada que de jove ensenyava la cuixa i ara s'esvera amb les bestieses dels seus néts que, tant se val, tiren al dret. M'hi torno. Jo sóc l'home de la llibertat i ho he deixat dit a tots els pregons que em pengen un per un a cada poble.

Però ves què em passa. Jo escric des de la tomba per reviscolar-me d'aquí un any, més o menys, perquè la meva vida depèn de la lluna.

Després de mi n'ha vingut una que fa esfereir-me.

Els capellans posen cendra al front dels de la seva colla, però el que més m'esvera és pensar que es deixa posar la cendra algun de la meva mena.

Amb els homes no hi ha res a fer, sempre estaran penjant cap per avall sense saber cap on es decanten. Tenen una part de l'ànima amb l'enllefiscada de cendra i a l'altra són tan bojos com una bóta de vi que vessa.

Revatua redell, ara els més de la crosta fan una cosa que en diuen quaresma, una ben mala tarambanada, diu que no poden menjar botifarres ni fer massa gresca i em sembla que n'hi ha un de tan de la crosta que ni gosa anar al cinema. Això sí, d'amagat es guipa la televisió quan en fan de verdes, i tampoc no es deixa les madures.

Tinc entès que hi ha pobles que ni em reben a mi, el Carnestoltes, i l'ase em fum que si no mengen botifarres és perquè a aquesta meravella li han canviat la carn de porc per la de pollastre. Ves quin fàstic.

A vegades penso que tota la vida fent Carnestoltes no hi ha bitxo que l'aguanti. I a tombants, Déu nos en guard d'una vida on cada dia fossis cendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.