Opinió

Ara torno

Mobile

Quan plou, el primer que fa la meva dona és mirar el mòbil i l'estació meteorològica domèstica que li van portar els Reis perquè li confirmin que el que ha acabat de veure amb els seus ulls i/o comprovat amb gotes caient-li a sobre és cert. És una hipermotivada (en llenguatge dels nanos) del temps. Això, a més, té una part clarament positiva per a la comunitat familiar, com ara que quasi mai se'ns mulla la roba estesa, perquè té la previsió meteorològica sempre sota control. L'estació meteorològica la té sobretot per comprovar que els indicadors quadren amb el temps que li diu el mòbil i/o que fa a fora. Però el que ha resultat un progrés és el mòbil, perquè des que hi té l'aplicació del temps amb prou feines se'ns ha malaguanyat cap bugada.

Faig aquest elogi de la utilitat domèstica del mòbil ara que hem viscut un any més el gran esdeveniment que és el Mobile World Congress i que ha tornat a ser un èxit sense precedents per a Barcelona i Catalunya. Jo no estic capacitat per valorar el contingut del Mobile (que és com se'n diu si vols fer veure que estàs al dia), però sí que m'atreveixo a dir que ha estat una gran aposta de ciutat i de país. Per una raó molt senzilla: al principi va ser una aposta per l'estri de moda –el mòbil– i s'ha acabat convertint –casualitat o visió, és igual– en la cita anual dels actors mundials que controlen i determinen la comunicació entre persones i/o aparells. O sigui, segurament l'activitat global que ja està movent més quantitat de diners i que està determinant més la nostra manera de viure. Ho hem vist sobretot en les dues últimes edicions. I les que vénen sembla que encara més.

L'altra cosa que em veig amb cor de dir és que el que el Mobile ens indica que el que ve és que aquest aparell del qual ara ja no ens sabem desprendre serà encara més imprescindible, perquè acabarà fent-nos-ho tot. I quan dic tot, deixin anar la imaginació. I això sí que m'escama una mica. Com que sóc de la generació analògica o, dit a la manera actual, no sóc un nadiu digital, m'agradaria que l'ús del mòbil estigués una mica sota control. No necessito que em digui si he millorat el meu revés, si he posat prou sal a la recepta que estic cuinant, si he caminat prou metres, si fa tants dies que no jugo a tal joc o si tinc més amics dels que em penso a la xarxa social tal.

Hi ha moltes coses que encara vull fer analògicament. Ara mateix, aprofito que la meva dona no és a casa, trec el cap per la finestra i veig que no plou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia