Opinió

De set en set

Bon ús

Tenia raó l'àvia, que no volia morir, ja que tenia curiositat per veure cada dia coses noves i sorprenents. Cada jornada els despropòsits superen els del dia anterior, fins portar-nos a viure l'esglai continuat de l'avui més que ahir però molt menys que demà.

Aquesta setmana, entre moltes altres perles, s'ha fet públic un informe de la Hisenda espanyola que equipara l'altruista gestió del Partit Popular amb l'activitat social de Càritas o la Creu Roja, quan totes aquestes tenen l'objectiu de contribuir al benestar de les dones i homes d'aquest Estat decreixent, tot fent-ho sense la més mínima intenció de lucre. L'informe de l'Agència Tributària indica que defraudar 220.167 euros no és delicte quan es fa amb bona intenció, de la mateixa manera que no ho seria “si un empresari en donés 400.000 a Càritas en negre, i aquesta entitat donés menjar a 1.000 nens amb això”, fet que asseveraria que “Càritas no hauria comès cap delicte fiscal”.

Al jutge Pablo Ruz, li ha costat Déu i ajuda aconseguir un informe d'Hisenda que avalés el fet que qualsevol defraudació superior a 120.000 euros és delicte fiscal i quan, fora de tots els terminis preceptius, arriba l'informe, aquest només serveix per reforçar la idea que els delictes fiscals només s'apliquen als ciutadans normals d'un país anormal, però que el Partit Popular està per sobre les lleis, pel seu caràcter altruista en la gestió de la cosa pública.

Ara queden lluny –potser era una llegenda urbana!– aquella gravació en què un ministre popular deia allò d'“estem en política per forrar-nos”, els sobres d'obscura destinació i fins les fortunes atresorades pels diversos tresorers populars en el seu exercici. Rebre 888.000 euros de manera il·legal, que haurien de tributar els 220.167 euros, és tan lloable com donar de menjar a nens necessitats, segons uns advocats de l'Estat que, sens dubte, estan al servei de qui mana. Quanta raó tenia l'àvia, quan no es volia morir. Veure en Rajoy, la Cospedal i tota la patuleia a la filera dels amenaçats d'exclusió social, demanant ajut a l'ONG Popular, és comprovar el bon ús dels diners defraudats amb la intenció de contribuir a millorar el nostre futur. Podem veure més despropòsits?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia