Opinió

Xocolata espessa

Fantasma per un grapat d'euros

Tot l'escàndol de les llistes fantasma del PSC i el PP és un altre senyal del trencament de Catalunya amb el seu passat i amb maneres de fer que abans eren tolerades però que han esdevingut inacceptables. El procés de desconnexió amb Espanya implica també una desconnexió amb aquells partits que han decidit mantenir un marc de referència espanyol, com el PSC i el PP. Per això van tenir enormes dificultats per bastir llistes electorals. Per maquillar la desfeta –i per no perdre 1,2 milions d'euros en subvencions– van confeccionar centenars de llistes amb candidats sense cap vinculació als municipis en qüestió.

És cert que en les eleccions municipals no decidirem sobre la independència, però no és menys cert que començarem a dibuixar el nou país que volem construir a partir del 27-S. Cal pintar un mapa de Catalunya amb majoria d'ajuntaments sobiranistes, i també cal aplicar un correctiu contundent i sever als partits que fan servir pràctiques polítiques que volem superar per sempre més. No es tracta només de no votar-los als municipis on han presentat llistes fantasma –això es quelcom que els mateixos habitants s'ocuparan de corregir– sinó de castigar-los electoralment arreu. El silenci dels seus màxims dirigents –la presidenta del PP s'havia compromès a eliminar aquesta pràctica i el líder del PSC només publica haikus a Twitter– és un insult i una burla a la ciutadania que no pot quedar impune a les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.