Opinió

Madrid: el millor aliat de la gran mesquita

Dins de la campanya d'intoxicació activada pels poders fàctics de l'Estat per frenar o entorpir el procés –que inclou informes falsos de la policia filtrats a la premsa, actuacions judicials i accions mediàtiques variades–, una de les més actives darrerament ha estat la voluntat del ministre de Propaganda..., perdó, d'Interior, de vincular el moviment sobiranista català amb suposats elements de l'islamisme radicals al nostre país.

És curiós, però, trobar en un mitjà de comunicació del Marroc una visió completament oposada, que vincula els plans per construir una gran mesquita a Barcelona no pas amb l'independentisme, sinó amb el govern espanyol a Madrid. Per descomptat que no hi ha cap relació entre els radicalismes que malinterpreten l'islam amb la voluntat de dotar la comunitat islàmica de Barcelona d'un temple digne, però resulta interessant reproduir algunes línies de l'article publicat pel portal de notícies marroquí Yabiladi amb el títol “Gran mesquita de Barcelona: cap a una concreció del projecte marroquí?” És sabut que hi ha una pugna entre el Marroc i Qatar per finançar la construcció d'una mesquita a Barcelona, per aconseguir els favors dels catalans seguidors de l'islam. Segons la notícia, “El projecte de construcció d'una mesquita del Marroc a Barcelona sembla avançar en la seva implementació. Pressionat per diverses limitacions, el regne vol començar a treballar al més aviat possible.” Quines són aquestes limitacions? L'oposició del ministre de l'Interior? Ans al contrari: “A Rabat temen un possible canvi polític a Catalunya després de les eleccions de setembre, que han de decidir la independència de la regió.” I encara més: “El Marroc es beneficiaria de les seves excel·lents relacions amb Madrid per posar en marxa tan aviat com fos possible els treballs de la mesquita, per no haver de fer el camí de tornada si la independència s'imposa a les urnes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia