Opinió

Ara torno

Reflexionem-hi

Unes eleccions són el que passa entre el dia de reflexió per als votants i el dia que els polítics ens diuen que han de reflexionar sobre els resultats que han obtingut. I tan postissa és una reflexió com l'altra. Perquè, sobretot ara amb les xarxes socials, el dia abans es demana el vot de manera massiva, i perquè l'endemà dir que es reflexionarà és no haver de dir la veritat, ja sigui que has perdut i hauries de plegar o que has guanyat i que per governar pactaràs fins i tot amb el diable.

Però a pesar d'aquesta banalització de la reflexió al voltant d'un moment tan important com són unes eleccions, o precisament per això, em sembla una necessitat, per no dir una obligació, tenir clar què pensem i què volem cadascun dels que tenim dret a votar.

Com que escric això abans de saber els resultats, no violo cap dret so-bre el sentit del vot de
ningú. Aquestes són les
meves reflexions.

Si la nova política havia de venir a insultar, ja es podia quedar a casa. Fa anys que Rivera insulta, fa mesos que Iglesias insulta i fa setmanes que Colau insulta. També és cert que quan estan més moderats, simplement falten al respecte. Si la nova política havia de ser això, hem perdut una oportunitat per reformar o substituir la vella. A mi la vella política també em té cansat. La trobo previsible, poc estimulant, gastada, partidista (de partit) i mancada de vocació de servei. Si es pogués, però, votaria candidats concrets de diversos partits, perquè hi ha moltes excepcions, o sigui, polítics excepcionals.

També tinc reflexionat que m'importa tan poc com gens qui guanyi a Madrid o Sevilla o a Extremadura o Castella-la Manxa. M'importa Catalunya i prou. I de les raons ja n'hem parlat a bastament en aquest espai.

Per això, poques vegades com aquesta ha estat tan clar que, tot i ser unes municipals, aquesta vegada
calia votar qualsevol partit que impulsi el procés independentista: Convergèn-cia, ERC o CUP.

És cert que això són unes municipals i que el que es vota és un alcalde. Però ja us asseguro que tots els partits unionistes i repatanis al procés independentista, ja siguin de la vella política de sempre o de la vella política nova, avui faran una d'aquestes dues lectures: si Convergència, ERC i la CUP obtenen bons resultats, diran que no tenen res a veure amb el fet de donar impuls al procés; i si els resultats d'aquests partits són dolents, diran que el sentit del vot ha estat un càstig al procés. Són els que sempre fan trampa, tant en la reflexió prèvia com en la posterior. Reflexionem-hi, siguin quins siguin els resultats. Si més no, amb vista al 27-S.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia