Opinió

Xocolata espessa

Barcelona és o no sobiranista?

Ningú no pot negar que el resultat de les municipals que més ressò ha causat és el triomf d'Ada Colau a Barcelona, de resultes del qual serà investida nova alcaldessa de Barcelona, amb tota seguretat. Durant tota la campanya, Colau va seure a dalt del mur mirant a banda i banda, sense definir explícitament si és unionista o independentista. Per aquest motiu, la premsa de tot el món ha reflectit un fet indiscutible: el sobiranisme ha perdut el govern de la capital del país.

Ara bé, vol dir això que Barcelona renega del sobiranisme i que ha abraçat l'alternativa de canvi Marca España que representa Podemos a través de la franquícia Barcelona en Comú? La resposta és clara i rotunda: no. Anem a pams. Les forces explícitament sobiranistes sumen un 41,5% dels vots de diumenge. Les obertament unionistes, un 29,8%. Ens queda per esbrinar, doncs, si Barcelona en Comú, que va recollir un 25,2% dels sufragis, està o no a favor de la independència de Catalunya. Una tasca difícil. D'antuvi, hauríem de restar l'aportació d'ICV, que aposta per fer que Espanya sigui com no vol ser, abans que per la independència. Tampoc Podemos no vol la secessió; vol que ens esperem que ells controlin el 80% del Congrés a Madrid per canviar-ho tot. Tot i això, la mateixa Colau va votar sí i sí el 9-N, i uns quants dels seus nous regidors són obertament sobiranistes. Qui sap quants vots representen, però el que és clar és que Barcelona és clarament independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia