Opinió

De set en set

Colau

Tot avança cap a un canvi de maneres de fer en la gestió política del país. La investidura de molts alcaldes i alcaldesses n'és la prova evident i la irrupció d'Ada Colau a Barcelona n'és el màxim paradigma. Res no serà igual i tot dibuixa que finalment, a l'Estat i al país, s'ha tancat la Transició.

Quan no haig d'amagar la meva adscripció ideològica, no em cansaré de dir que estic encantat amb la proclamació de Colau com a alcaldessa barcelonina, de la mateixa manera que m'entusiasma el nomenament de Dolors Sabater, a Badalona, i veig amb bons ulls –ep!, no m'equivoco– la continuïtat de Núria Parlon a Santa Coloma, per parlar de les alcaldesses més properes al territori on físicament em moc. Crec que la nova política depèn d'elles i són elles les que poden liderar un estil engrescador.

En el repte de remoure la casa gran barcelonina, l'activista social no perd temps i ho ha encertat amb el fitxatge de Jordi Martí com a gerent general i amb la innovadora proposta d'organigrama que encara podria modificar-se si s'ampliés el compromís de govern a altres formacions. Una nova manera de fer política exigeix disposar dels mitjans necessaris, i una organització municipal oberta, participativa i eficient és fonamental en el procés. A part d'això, ara més que mai es nota la potent i quasi desconeguda cuina que hi ha darrere el projecte, gent que fa temps que treballa en aquesta empresa que ara es materialitza.

Segurament Ada Colau haurà de suportar crítiques d'arreu, ja que el propi estil trenca esquemes dels que s'havien cregut, i encara es creuen, que la ciutat és seva. El repte de Colau serà trobar el discurs que la faci ser acceptada com a alcaldessa de tota la ciutadania. Seria un perill per a la bona convivència que a Barcelona alguns interessos moguessin la pràctica del descrèdit, l'enfrontament, l'exclusivisme i els drets de classe. Un conjunt metropolità inclusiu i creatiu és més que necessari. En el repte, Ada Colau tindrà la bona gent al costat i caldrà molta pedagogia per trenar el futur com un projecte comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia