Opinió

De set en set

Ens informen

La Generalitat informa… La Generalitat no para d'informar-nos d'un munt de coses que ja sabíem però es pensa que no sabem. Avui la Generalitat informa que “Sant Joan és una festa col·lectiva i exalta la vida i l'amor” —deu haver-hi alguna oficina on recopilen aquesta mena de dades antropològiques— i que “per gaudir de les revetlles i tradicions catalanes cal tenir en compte els riscos que comporten el foc i els petards” —ho volen fer seguir tot i no pot ser: si sempre haguéssim tingut en compte els riscos, no hi hauria revetlles, ni automòbils, i segurament ens hauríem extingit—. Aviat ens tornarà a informar que fa calor a l'estiu i que val més passar per l'ombra, beure aigua —ara se'n diu hidratar, que sembla qui sap què— i posar l'aire condicionat a una temperatura manifestament insuficient.

Després, si Déu vol —o el seu homòleg en les nombroses confessions religioses a les quals la Generalitat adreça felicitacions en dates senyalades—, vindrà l'hivern, època de l'any que, malgrat els terrorífics avisos sobre l'escalfament climàtic, sol fer fred, i ens recordaran que ens convé vigilar els constipats, no patinar si glaça i posar la calefacció a una temperatura manifestament insuficient. Aviat no hi haurà dia sense que la Generalitat ens informi, aconselli o amenaci, a la manera de les telepantalles imaginades per George Orwell en la novella 1984, que no paren d'emetre consignes oficials. Vénen ganes de replicar-los: per quin mandat electoral i mitjançant quina llei orgànica us heu arrogat la funció d'organitzar-nos el calendari i de donar-nos consells sobre el nostre capteniment? En un règim mitjanament democràtic, només estan autoritzats a donar consells sense petició prèvia la mare i el rector de la parròquia. Però deixem-ho, que avui és una “festa col·lectiva”. Com que col·lectiva? Que hi ha festes individuals? Ben mirat sí, però deu ser que aquestes encara no les tenen prou controlades. Segur que no tarden a aconseguir-ho i ben aviat rebrem un Whatsapp personalitzat en què ens diran quan i com les hem de celebrar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia