Opinió

La columna

Suquet de tardor

Passi el que passi el 27-S, l'objectiu serà establir un nou marc de relació

Ara que l'estiu políticament més tens dels últims anys s'esmuny del calendari per donar pas a una tardor inevitablement calenta, m'ha vingut al cap una de les cites que durant un parell de dècades van marcar el ritme de les vacances a la Costa Brava. Als anys setanta el cineasta Pere Portabella va tenir la bona pensada de reunir un grup d'amics entorn d'un suquet de peix a casa seva a Llofriu, al cor de l'Empordà. La cosa va agafar volada i, de la vintena de comensals fundadors, es va convertir en una magna trobada hipermediàtica on coincidien polítics, empresaris, escriptors, filòsofs i militars de tota mena de pelatge i ideologia. El 1998, coincidint amb la mort d'en Pitu, el ferrer de Llofriu i ànima del suquet, en Portabella va decidir posar fi al sopar. Potser, també, fart de la deriva que havia agafat els últims anys, perquè més que una trobada de coneguts i saludats havia derivat en l'oportunitat perquè alguns es fessin veure o practiquessin allò que ara en diuen lobby i que sempre n'havíem dit buscar-se la vida. En els últims temps, han sorgit algunes iniciatives per recuperar aquella idea, com ara la garoinada del headhunter Luis Conde, que des de fa un parell d'anys reuneix un grapat d'escollits a la seva casa de Fonteta. Sigui com sigui, trobades on persones de pensaments i sectors diferents s'asseuen davant d'un plat per fer-la petar sense pressa són especialment necessàries en els temps que corren. Aleshores, en Pere Portabella volia consolidar l'esperit que es va forjar entorn de la transició que va conduir l'Estat de la dictadura a la democràcia. I de ben segur que entre queixalades es varen tancar alguns pactes que ho varen fer possible. Ara, i sigui quin sigui el resultat de les eleccions del 27 de setembre, l'objectiu serà establir un nou marc de relació que superi aquell estadi i assenti les bases d'un nou model polític. Vist que no hi ha manera d'asseure's i parlar-ne i que per això caldrà molta predisposició, generositat i saliva, potser un bon àpat que faci salivar i un ambient relaxat hi ajudarien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia