Opinió

De set en set

Tanoques

El resultat és aquí, escrit negre sobre blanc i com a expressió d'un exercici aritmètic. Les operacions, les més simples: sumar i restar, majories i minories, guanyadors i perdedors, i un mapa polític que defineix l'autèntica situació de Catalunya, quan una altíssima participació dibuixa una societat complexa i plural, amb un independentisme emergent i l'assignatura pendent de les àrees metropolitanes. Per la resta, la clara constatació que el comportament electoral català no té res a veure amb el de les Espanyes i que la societat civil assumeix i impulsa el futur polític del país, fent-se mereixedora de l'exercici d'un referèndum que decideixi nítidament cap on ha d'anar, quan el 48% dels votants han expressat la voluntat independentista, el 36% adopten posicionaments unionistes i el 16% demana pensar-ho amb més calma. Som aquí i el procés segueix, amb l'afegit que el poble ha donat el mandat a Junts i la CUP per intentar-ho.

De tot, el més sorprenent és el tancredismo del govern de Madrid, que mira cap a un altre cantó i només té l'ocurrència d'impulsar la reforma del Tribunal Constitucional, com a dic de contenció del sobiranisme català. Talment, una reforma que durant la campanya electoral el candidat García Albiol va presentar com a joia de la corona. I així li va anar a la delegació popular a Catalunya, que ha perdut bous i esquelles i extraviat la foto de la monarquia borbònica.

Tanoques! Si entenem la definició de “curt d'enteniment” que en dóna el diccionari, els governants de Madrid han demostrat ser uns tanoques, en la seva apreciació més desenvolupada. No saben sumar i intenten malabarismes que evidencien l'engany, potinejant la diàfana realitat tot intentant mostrar el que no és. Segurament, qualsevol relació amb Catalunya s'observa des del prisma espanyol, tot cultivant el conservadorisme de la Castella profunda. El comportament del Madrid polític segueix augmentant les raons de qui pensa que cal marxar d'aquest estat irreal com més aviat millor. Per favor, anem-nos-en lluny, d'aquesta colla de tanoques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia