Opinió

opinió

O Artur Mas o eleccions

Bona voluntat per fer-ho i per avançar, tot i que una gran majoria d'aquells que estan en la salsa de la política catalana no concreten per a la resta dels humans “ni el com, ni el què, ni el qui”. Ni com es farà, ni què es farà, ni qui ha de fer allò que s'ha de fer després d'unes eleccions que han estat qualificades per més d'un setanta per cent de la població com a transcendentals.

Amb una gran dosi de moral de victòria ara per ara només s'estan visualitzant els dos punts bàsics per tirar endavant una legislatura llarga o curta: la data de la constitució del Parlament, que és responsabilitat de l'actual president de la Generalitat, Artur Mas, i que ha de servir per designar president o presidenta en els terminis establerts –abans del 26 d'octubre– i la investidura deu dies després d'un president o presidenta. És a dir, obrir la campanya de les eleccions estatals amb tot l'organigrama parlamentari i governamental català enllestit. Ens cal saber els noms dels designats; un fet que voldria dir descartar l'escenari d'unes noves eleccions catalanes d'aquí a uns mesos a causa de la impossibilitat de formar govern. Escenari que no vol ningú.

Ara mateix les maquinàries dels partits estan concentrades en les estatals del 20-D. Unes altres eleccions catalanes crearien frustració i probablement molta abstenció davant de la manca de noves idees. Cert és que l'escenari que ha quedat és Artur Mas o eleccions. Una sortida per la manca d'un acord clar per formar un nou govern. Seria un autèntic daltabaix polític en espera de dos mesos per unes noves eleccions. Per molt complicat que sigui calen noms per a un executiu que aixeca moltes expectatives, on hi haurà d'haver persones independents, de CDC i d'ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia