Opinió

La columna

‘Quodlibetales'

Que vol dir més o menys calaix de sastre.

Sóc a casa voltat de llibres que no puc llegir, però d'allà lluny me n'arriben de tots colors. No cal pas que vinguin els de fora inventant-se màfies que no han existit mai. Si no fos tot el que ens hi juguem això seria una titellada.

Començo per un cap.

El papa Francesc és un bé de Déu d'home fresc, espontani, directe, amb moltes coses per dir i moltes més per fer que no ha pogut enllestir del tot perquè l'ànima del rosegacebes i tants garratibats com nien a la cúria romana les hi fan ballar magres.

Ningú podrà dir que sigui un sant pare allunyat del poble, però en algun cas ho ha estat i ens ha tocat a nosaltres els catalans. El sant baró ha donat peixet als de Madrid i ens envia un bisbe a Barcelona que per les dites té totes les virtuts.

Menys una.

Tot i que parli català ha voltat tan lluny de l'ou com balla que no sé si serà capaç d'entendre'ns. Ell diu molt clar que prescindirà de la política, serà un pastor de les ovelles, però no sé com s'ho farà per callar dignament quan li amallonin el ramat.

Déu l'ajudi.

Tombant les raons també seria una titellada l'espectacle del nostre Parlament on amb deu escons la colla dels esverats ho tenen tot encanetrat. No hi puc fer més, aquest embolic dels pares de la pàtria em recorda el galliner de La Corba i com es picossejaven les gallines arribades de nou amb les que ja hi eren. No puc continuar amb aquesta paràbola perquè tant les unes com les altres acabaven a la cassola.

Espero que no sigui aquest el final d'aquesta història del nostre país.

I ves qui els dóna consells a una bona gent que parla de no oblidar i no perdonar quan aquesta seria la sortida de tots.

Encara que sigui predicar en el desert la política és obra de generositat en la qual entre tants caps com barrets uneix els polítics el lligam a la pròpia terra que no és de qui té més escons sinó de qui és prou d'aquest país per posar-lo al davant dels seus interessos i dels interessos del partit que sempre són migrats. Ben clar. El polític en actiu és algú que s'estima la terra amb totes les amplades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia