Opinió

opinió

Les mateixes preguntes

Acabades les vacances de Setmana Santa, s'ha reiniciat el mateix espectacle polític provinent de les quasi oblidades eleccions del 20-D. El panorama segueix sent el mateix, amb múltiples preguntes sense contestar. Rajoy ha de trucar a Sánchez? Sánchez ha d'entrevistar-se amb Rajoy sense Rivera? Pablo Iglesias està allunyat d'Errejón? Augmenta el distanciament entre Susana Díaz i Pedro Sánchez? Tot un rosari de preguntes amb esglaonades i pausades respostes que alimenten el cansament del ciutadà que creia que les eleccions del 20 de desembre podien marcar un abans i un després en les necessàries reformes que ha de fer la política espanyola per millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

L'amenaça del calendari és total. El 2 de maig quedarà automàticament convocada la repetició de les eleccions per al voltant de la revetlla de Sant Joan, el 26 de juny. Unes dates molt poc electorals, sobretot per als mediterranis. Ningú vol repetir eleccions. Només formen part de les estratègies. Un veritable maldecap per als mateixos líders polítics a l'hora de repetir llistes. Ara mateix, els barons del PSOE volen ajornar el congrés del partit previst per a finals de maig i que pot esdevenir un guirigall i posar en qüestió Sánchez. En canvi, el PP vol fer el seu com més aviat millor per reafirmar Mariano Rajoy, que no vol abandonar el lideratge sota l'evidència que va guanyar les eleccions.

El reinici de l'espectacle ajorna l'agenda diària, de reformes com la del sistema de finançament. I altres: Rajoy no ha anat a Washington per obtenir informació internacional de primera mà, el rei ha ajornat una visita al Japó per tractar inversions, i tots miren de reüll que a l'octubre hi haurà eleccions basques, i més endavant les gallegues amb Feijoo, que continua com l'esperança blanca del PP. L'apartat més urgent aparcat és que Brussel·les segueix preguntant quina quota de refugiats accepta Espanya...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia