opinió. Portaveu del PP a Reus

Responsabilitat en temps de crisi

El vot favorable del grup municipal del PP a l'expedient d'ordenances de 2010, aprovat en el passat ple del 8 d'octubre, és, sense cap mena de dubte, un dels més responsables i mesurats. La congelació dels impostos i les taxes, tot exceptuant la de recollida d'escombraries, que només augmenta un 2,5%, motivada per un major cost del servei, derivat de la nova contracta, ja era un motiu suficient per adoptar una posició responsable, racional i sensata. De fet, la congelació dels impostos i les taxes és el que, en tots els programes electorals, ha defensat el PP a Reus.

Tanmateix, en el llarg, complex i feixuc procés de debat, que s'ha perllongat en el decurs de molts mesos, i que s'ha substanciat en el ple, l'equip de govern, fent un exercici de responsabilitat, ha acceptat un bon grapat de propostes presentades pel nostre grup municipal del PP.

Totes aquestes propostes, perfectament fonamentades en la normativa legal vigent, i analitzades amb detall, a fi i efecte de determinar la idoneïtat en la seva aplicació, han estat dirigides a disminuir la pressió fiscal sobre els col·lectius menys afavorits, i a donar suport a tots aquells aspectes que cal considerar com a estratègics, com ara la preservació del medi ambient o el suport al transport públic. Per aquesta raó, i com a proposta irrenunciable, i que m'atreveixo a qualificar com d'estrella, el grup municipal del PP ha aconseguit una baixada efectiva del tipus general de l'IBI (en l'àmbit de l'Ajuntament) que afecta la totalitat de les finques residencials i el 90% de les dedicades a activitats econòmiques. De la mateixa manera, el nostre grup municipal del PP ha aconseguit una reducció del coeficient que determina la quota de l'impost de vehicles de tracció mecànica (circulació), dels utilitaris de baixa cilindrada i dels ciclomotors, afavorint les persones de menys renda, tot apostant per una mobilitat més sostenible i típicament mediterrània: emprar motocicletes en els desplaçaments ordinaris.

Les propostes acceptades per l'equip de govern no s'aturen aquí, i inclouen aspectes de millora de l'IAE, les bonificacions per a famílies nombroses en l'IBI o la decidida millora en el tractament de la plusvàlua per a les situacions derivades d'herències entre pares i fills o cònjuges.

Per tant, el grup municipal del PP s'enorgulleix d'haver contribuït, sense cap mena de dubte, a millorar la qualitat de les ordenances fiscals, havent apostat per reduir selectivament la pressió fiscal, i sense disminuir la capacitat de l'Ajuntament per mantenir els necessaris nivells de despesa social i d'inversió.

Finalment, també vull destacar que, un cop més, hem estat capaços de presentar una proposta conjunta amb el grup municipal de CiU. Aquesta mesura, que s'estudiarà en la comissió d'optimització ja constituïda, pot suposar una efectiva reducció de la pressió fiscal per a les empreses i famílies que satisfan els seus impostos de venciment periòdic, és a dir, l'IBI, l'IAE, el de circulació o la taxa d'escombraries, i tenen els rebuts domiciliats.

Aquesta qüestió, si es planteja amb cura i sensatesa, com sens dubte farà el grup municipal del PP, pot ser la gran aposta per reduir la pressió fiscal l'any 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.