Opinió

opinió

Carta a les forces de canvi de la ciutat de Barcelona

Estem convençuts que Barcelona necessita construir un projecte progressista d'esquerres i divers que amb vocació majoritària pugui governar amb èxit un nou model de ciutat.

Després de gairebé un any, constatem com s'han anat ajornant les decisions que havien de fer possible un acord de govern a partir d'una coalició plural d'esquerres transformadores i impulsar un projecte de ciutat amb la màxima ambició. No tenim més temps per perdre.

Ha arribat el moment d'asseure's, dialogar i decidir a favor d'una ciutat que necessita deixar enrere les fractures socials que la crisi econòmica i les receptes neoliberals han provocat. Ha arribat el moment d'estar a l'altura de les aspiracions de nova capitalitat i dels anhels de la ciutadania de Barcelona i de Catalunya.

Instem les forces d'esquerra a assumir la seva responsabilitat i comprometre's en el repte de participar en el govern i l'avenir de la ciutat. Implicar-se activament per construir la Barcelona inclusiva que lluita contra les desigualtats; la Barcelona metropolitana capaç de desplegar projectes d'escala internacional; la Barcelona que fa de l'educació, la cultura i el coneixement el seu referent; la Barcelona que clama per una Europa exigent i democràtica i fa una aposta valenta pel Mediterrani. La Barcelona cosmopolita que debat, innova, crea i lidera. La Barcelona que beu de les seves profundes arrels històriques i democràtiques i que es proposa ara liderar un procés de regeneració i qualitat cívica, coincidint amb l'inici d'un procés constituent que ha de representar els anhels de canvi de tot un país. On la prosperitat i equitat vagin de la mà, fent el salt de la transició energètica i fent de l'ecologia el nou motor econòmic. On tothom tingui el mateix dret a la ciutat. Un projecte que vertebri definitivament la metròpolis i l'Euroregió.

Sabem que Barcelona és sobretot una actitud, una barreja de visió i ambició, de solvència i d'exaltació, de compromís i de coratge. Ara és el moment de mostrar-ho. Deixar enrere temors i sectarismes. Sortir de l'espai de confort, generar acords, teixir aliances i dur a terme els canvis que la ciutadania espera i necessita. Ser capaços de superar les diferències i impulsar un projecte pel bé comú des del compromís social i la solidaritat i també des del rigor i el diàleg. Amb la vocació crítica, creativa i lliure que ens defineix.

Els propers anys –ara ja només en queden tres de mandat– seran crucials per al futur de la ciutat i creiem que Barcelona ha de tenir un paper cabdal en la construcció del nou escenari polític i social del país. El moment ho exigeix, i hi ha possibilitats per fer-ho bé. Només cal entomar el repte, desplegar la voluntat d'entesa i definir el projecte compartit. Aquest és el segle de les ciutats i estem segurs del potencial que té Barcelona per oferir al món i a la seva ciutadania. Desfermem la seva energia.

*Grup impulsor del col·lectiu Barcelona Ciutat Oberta: Pere Almeda, Jordi Angusto, Francesc Colomer, Michael Donaldson, Eduard Escofet, Beth Galí, Cristina Maragall, Cristina Pujades, Gemma Sendra, Pau Solà Morales, Manel Vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia