Opinió

opinió

La coronació del barroc segons Johann Sebastian Bach

Tot i canviar d'emplaçament una vegada més, la programació del festival de música clàssica de Santa Florentina, aquest cop al castell Jalpí d'Arenys de Munt, continua sent sinònim de bon gust i qualitat. Enguany, un dels noms que sobresurt amb més força no és altre que un dels compositors cabdals per comprendre i entendre la complexitat de l'època barroca en la història de la música: Johann Sebastian Bach. I ho farà amb la integral d'una de les seves obres mestres: els Concerts de Brandemburg. Si, a tall d'exemple, la Passió segons sant Mateu representa una de les obres més potents del geni alemany dins l'àmbit vocal, els Concerts de Brandemburg serien el seu equivalent en el terreny instrumental. Tot i la seva frescor, encara ben patent avui en dia, la complexitat de la música barroca lligada al caràcter pencaire i auster de Bach fa que la direcció del festival s'hagi decantat per dividir aquesta obra –la conformen sis concerts– en dues parts en dates diferents. Sens dubte, una bona elecció que servirà per deixar respirar l'oïda de l'espectador per poder disfrutar de la treballada obra del geni d'Eisenach.

A banda, Bach també serà present en altres concerts d'aquesta edició del festival, com en el recital per a piano de l'ucraïnès Danylo Saienko. Un altre dels plats forts serà l'actuació que oferirà la Mozart Chamber Orchestra de Baden-Württemberg amb dues obres ben conegudes pel públic en general, Les quatre estacions, d'Antonio Vivaldi, i la Petita serenata nocturna, obra del genial i efectista W.A. Mozart. El retorn al festival de l'excèntric però espectacular violinista armeni Ara Malikian –nominat als premis Grammy 2015– tornarà a fer les delícies dels que aprofitin l'oportunitat per anar a veure'l.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia