Opinió

Full de ruta

La cara de Puigdemont

Cridava, doncs, la diputada Arrimadas al Parlament, i el president de la Generalitat, mentrestant, feia cara de tenir coses més importants a fer que no pas escoltar-se-la

Dimecres al Parlament, abans de la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent, hi va haver un acalorat debat, previ al moment en què el PP i Ciutadans van marxar de l'hemicicle (igual que van fer quan es votava la condemna al franquisme, per cert), que ens va deixar una magnífica foto: la portaveu ciutadana, Inés Arrimadas, fora de si, amb cara furibunda, exaltada, dirigint-se al president Puigdemont, que sense mirar-se-la posava aquella cara de ja em podeu anar al darrere amb un flabiol sonant. O sigui: a mi què m'expliques! És a dir que ja podia anar bramant Arrimadas, com va bramar també Xavier García Albiol, sempre tan ben informat que ja va anunciar que l'actitud dels grups de Junts pel Sí i la CUP no els sortiria gratuïta. Això, en un estat de dret, seria greu, però aquí, amb la politització del Tribunal Constitucional i la seva transformació en un tribunal de càstig contra l'independentisme i amb un ministre de l'Interior que diu el que diu i fa el que fa sense que ningú l'aturi, doncs no ens hauria de sorprendre.

Cridava, doncs, la diputada Arrimadas, i el president de la Generalitat feia cara de tenir coses més importants a fer que no pas escoltar-se-la. I a fe de Déu que n'és, d'important, el gest del Parlament. Encara que, en realitat, la gran desobediència és debatre una qüestió política, ni tan sols fer-la. Però és un primer gest clar que és evident que el govern espanyol no pot ignorar. Ho saben a Madrid (i ja els ha costat) i ho sabem aquí, que tot allò que es va dir a la campanya del 27-S i tot el que han dit el president Puigdemont i el vicepresident Junqueras no és cap broma, sinó la constatació que el procés està en marxa i que els que es diguin independentistes, fins i tot els que han votat Catalunya Sí que es Pot, hauran de decidir algun dia si volen que Catalunya esdevingui un estat o no. I l'Estat espanyol farà la seva feina, però això ja havia quedat clar que seria així des del primer moment. O no?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia