Diari de redacció

Keep calm

Els 200 de Tossa

Una de les perles de la Costa Brava està agitada aquests dies per l’arribada de 200 migrants que aboquen la vila, segons s’entén de les paraules del seu alcalde, a una situació gairebé límit. Si comparem la xifra amb el nombre de turistes que envaeixen els carrers cada estiu arribarem a la conclusió, pensem com pensem, que parlem d’una quantitat simbòlica. No cal dir que molts d’aquests turistes són tan estrangers com els maleïts 200.

Però quin és el vertader problema d’aquesta gent que l’alcalde i tal volta molts tossencs de bona fe no s’atreveixen a dir en veu alta? Ho pregunto aquí en veu alta perquè tothom triï l’opció que més el preocupa o totes les vegades. Són massa bruts? Massa negres? Massa africans? Massa moros? Massa lletjos? Massa mal vestits? Massa prims? O, en definitiva, massa perillosos? Tot just ahir havien d’arribar, si és que no van posar barricades a l’entrada, i molts ja donen per fet una apocalipsi delinqüencial.

S’hi estaran menys d’un mes, però això és igual. Ara, a l’estiu, fan més nosa que mai. Encara més, fan lleig. El pla B deu ser que no surtin de l’hotel en el qual els han col·locat o enviar-los a les masmorres del castell. Qualsevol cosa abans de barrejar un senyor que ha arribat en pastera amb una pobra família finlandesa. Quina culpa en tenen a Hèlsinki que els subsaharians es morin de gana?

També m’ha semblat exemplificant, sentint l’alcalde a la ràdio, com ha acabat reconeixent que el vertader problema que tenen per al turisme és el dels lladregots de carrer, com donant per fet que tots aquests que venen ara són de la mateixa casta. I per rematar-ho, la idea aquesta que si vinguessin a l’octubre o al març no passaria res amaga una certa crueltat gens dissimulada. A diferència del seu batlle, si fos de Tossa faria bandera d’un municipi que no deixa ningú a l’estacada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.