Opinió

A la tres

De ‘business' a turista

“Hi ha qui no s'havia assabentat que calia estrènyer-se
el cinturó”

El Boletín Oficial del Estado ens sorprenia ahir amb l'aprovació d'una ordre del Ministeri d'Hisenda que demana als alts càrrecs directius de les empreses públiques de l'Estat espanyol que viatgin en classe turista si han d'agafar el tren o l'avió i que canviïn, en tant que sigui possible, el cotxe oficial pel transport públic. El senyor Montoro justifica aquesta ordre amb els principis d'austeritat de la despesa, que considera “imprescindible atès l'actual context de restriccions pressupostàries”. N'hi ha per llogar-hi cadires! Fins ara no s'havia assabentat, el ministeri, que calia estrènyer-se el cinturó davant de la situació crítica dels comptes públics. Perquè els ciutadans sí que ho han hagut de patir, i no des de fa un dia ni dos, sinó des de ja fa uns sis anys, quan l'austeritat va imposar unes retallades que han afectat tots els serveis públics.

Sorprèn, potser caldria dir indigna, que en aquest punt de la pel·lícula, quan qui més qui menys, sigui un ajuntament o una administració com la Generalitat, han adoptat mesures de sentit comú per retallar les seves despeses de funcionament, haguem de tenir constància d'una ordre que fixa criteris de bona gestió com ara les audioconferències o les videoconferències per estalviar desplaçaments per fer reunions, utilitzar el transport públic en lloc del privat, viatjar en turista i planificar els viatges per aconseguir preus més econòmics...

Vaja, que mentre uns han fet sacrificis –la majoria–, d'altres han viscut com si res, com si el que estava passant no els afectés. Això és el que es desprèn de l'ordre dictada pel senyor Montoro ara que s'acaba la legislatura. I de poc serveix que ens assegurin que les empreses públiques espanyoles ja adopten mesures d'aquest tipus, que si s'ha publicat l'ordre algun motiu hi deu haver.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia